S-a retrocedat si Poiana Narciselor

S-a retrocedat si Poiana Narciselor

0 193

Cele 312 hectare care adapostesc rezervatia naturala de la Poiana Vadului au fost retrocedate locuitorilor din comuna Sercaia.
Dreptul de proprietate insa, pentru prospat reimproprietaritii din comuna, nu functioneaza la fel ca in alte situatii de retrocedari.
Zona fiind declarata rezervatie naturala, proprietarilor nu li se va permite sa construiasca sau sa schimbe destinatia terenului. De la fondurile alocate de stat pentru intretinere se va trece la intretinerea privata a zonei, care, fara a fi exploatata turistic in scopul obtinerii de venituri, nu se poate face.
Cetatenii comunei au cazut de acord sa se asocieze in vederea administrarii in comun a Rezervatiei, care este, spun ei, intr-o faza avansata de degradare si care, daca degradarea continua nu ar mai putea primi turisti. Oficialitatile sunt optimiste: considera ca prin retrocedare s-a facut un prim pas spre dezvoltarea turistica a zonei. Totusi vor fi de infruntat anumite mentalitati invechite de genul “nu fac nimic cu el; il las mostenire”. Poate multi vor avea interes ca degradarea sa continue si intr-o buna destinatia terenurilor sa poata fi schimbata. Cine stie? Poate totusi locuitorii din Sercaia vor reusi in demersul lor de a exploata Poiana cu Narcise in scop turistic si vor reusi atat sa intretina zona cat si sa prospere de pe urma ei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.