S-a repetat istoria de la Celiabinsk? Un meteorit a explodat deasupra Argentinei!

S-a repetat istoria de la Celiabinsk? Un meteorit a explodat deasupra Argentinei!

0 81
Mii de locuitori din ÅŸase provincii argentiniene – Santiago del Estero, Tucumán, Córdoba, La Rioja, Santa Fe ÅŸi Chaco – au putut observa o minge de foc strălucitoare care a brăzdat cerul în nordul ţării, potrivit Global News.
Specialistii inca nu s-au pronuntat, daca meteoritul care a explodat deasupra Argentinei este o noua varianta a ce s-a intamplat in februarie la Celiabinsk.
 
Directorul Observatorului astronomic din Santa Fe, Jorge Coghlan, a declarat că ar putea fi vorba de un corp ceresc cu un diametru de aproximativ 20 de centimetri. Bolidul, potrivit acestuia, care rezultă în urma arderii în atmosferă a unui corp ceresc, s-a distrus la o altitudine de 45 – 100 kilometri, fenomen ce a fost însoÅ£it de fulgere ÅŸi tunete. De aceea, el a fost vizibil în atât de multe locuri, mai adaugă expertul argentinian.
 
Potrivit martorilor insa, deÅŸi afară era încă întuneric (ora locală 03:15 – 03:30) în momentul exploziei s-a făcut lumină ca ziua. 'Lumina a fost foarte puternică, la început verde, apoi, albă, iar mai pe urmă am văzut mingea de foc. Câteva secunde mai târziu am auzit un sunet ce însoÅ£eÅŸte de obicei o explozie', scriu în microblogurile lor de pe Twitter mai mulÅ£i martori ai evenimentului. De altfel, meteoritul a devenit cel mai comentat subiect în reÅ£elele sociale din Argentina în ultimele 24 de ore.
 
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.