Rusinea Transilvaniei; Dictatorul fascist Miklos Horthy, comemorat la Cluj-Napoca!

Rusinea Transilvaniei; Dictatorul fascist Miklos Horthy, comemorat la Cluj-Napoca!

0 598
La doar o lună de la promulgarea noii legi care interzice ideologia şi simbolurile fasciste, dictatorul fascist maghiar Miklos Horthy este comemorat la Cluj-Napoca, în cadrul unui eveniment finanţat de municipalitate, scrie pesurse.ro.Halal de tine,Emil Boc !

Cu ocazia zilelor culturale maghiare de la Cluj Napoca, desfășurate cu sprijinul Primăriei orașului, va avea loc și o prelegere omagiala despre Horthy Miklos, „ce va fi susținută de academicianul maghiar Romsics Ignac, în cadrul seriei de Istorie și memorie organizate de Academia Korunk”. Dar de ce nu se fac asemenea comemorari- jignitoare pentru romani – la ei,in Ungaria?
De ce suntem umiliti in propria tara de tot felul de neispraviti din udmr, aciuiti de multi an in Primaria clujeana?

Așadar, pe 19 august, ne vom reaminti de ocuparea Transilvaniei pe banii Primăriei din Cluj! Bine că românii nu mai au voie să-l cinstească pe Cioran,Eliade,Țuțea, Vulcănescu sau pe alți martiri ai comunismului, dar avem prelegeri despre ocupantul Horthy, la noi în țară!,
Cel care a intrat calare pe un cal alb pentru  anexarea oficiala a Transilvaniei la Ungaria fascita !!”
.Miklos Horthy,aliat al lui Hitler, a condus Ungaria în perioada interbelică și în timpul celui de al Doilea Război Mondial, instaurând un regim dictatorial de dreapta.
Același regim autoritar l-a exercitat și în Transilvania, ocupată sangeros în urma Dictatului de la Viena. Tot de numele său este legată deportarea in 1944 a peste 166.000 evrei români și maghiari  in lagarele mortii,de unde nu s-au mai intors decat cateva mii!.Unde este Societatea Civila atat de vocala a Clujului??

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.