Rusia ne îndeamnă: Faceți România Mare!

Rusia ne îndeamnă: Faceți România Mare!

7 191

Ruşii, prin vocea Dmitry Medvedev (vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, condus de Vladimir Putin), au declarat sâmbătă 25 iunie 2022 că Moldova mai bine ar intra în componenţa unei „Noi România Mare“, ceea ce ar putea să sugereze şi alipirea la România, în afară de Republica Moldova şi a teritoriilor româneşti ajunse la Ucraina.

* * *

Conform Early Bulletins News „politicianul a spus că Chișinăul va putea intra în Uniunea Europeană în viitorul apropiat doar dacă Moldova se va alătura României și va deveni parte a României Mare (Great Romania).
În caz contrar, drumul ei „se va întinde pe zeci de ani“.
Medvedev a amintit că Bucureștiul depune de mult eforturi semnificative pentru extinderea țării. 
Recent, politicienii români au devenit deosebit de activi, „își sporesc în mod deschis eforturile în diverse formate pentru“ legal „preluarea Moldovei“.

[The politician said that Chisinau will be able to get into the European Union in the near future only if Moldova joins Romania and becomes part of Romania Mare (Great Romania). Otherwise, the path “will stretch for decades.”

Medvedev recalled that Bucharest has long been making significant efforts to expand the country. Recently, Romanian politicians have become especially active, they “openly increase their efforts in various formats to” legally “take over Moldova.”]

Niculae Cornel

*

Nota Redacției – Este logică și conformă tuturor legilor internaționale refacerea României Mari. Poziția Rusiei – dacă ar fi cea afirmată de Medvedev, nu ar fi decât o poziție logică și în spiritul desființării consecințelor pactului Hitler-Stalin. Nu m-aș mira deloc dacă Rusia ar sprijini proiectul România Mare.

Sursa: IonCoja.ro

COMENTARII

 1. „Noi România Mare“, ceea ce ar putea să sugereze şi alipirea la România,
  în afară de Republica Moldova şi a teritoriilor româneşti ajunse la Ucraina
  (vezi aici detalii: Rusia ne îndeamnă: Faceți România Mare!) […]
  Putin :
  Nu va faceti griji ca nici moldovenii nu VOR ! Cu ce ii ajutam noi?
  Cu retrezirea interesului pentru…Mafia Ucraineana?

 2. Toate razboiele la care Ro. a fost parte,
  s-au datorat mirajului tzaranesc al…sloganului poetic; Noi vrem Pamant!
  Ce ne trebuie BASARABIA unde Romanii Moldoveni au scazut la sub jumatate !!?
  Un balamuc in plus, inca o stare de confict international! Pentru Romania,
  e buna ca …sora mai de departe!
  Si nici moldovenii nu se omoara…

 3. Ce sa faci cu …Romania Mare?
  Cum ii dai de munca ? Dar de mancare? Cum o integrezi ?
  Vorbim ca sa ne aflam in treaba…si sa starnim
  antipatii in jur!

 4. Vladimir Putin mai ales, prin spusele lui, a venit din februarie să arate că Rusia parcă s-ar bucura, strategic, acum, ca vechile ţări europene cu ale căror teritorii s-a compus artificial Ucraina să şi le ia înapoi, mărindu-şi ţările actuale!
  Atfel, când în 21 februarie 2022, Rusia anunţa prin vocea preşedintelui rus Putin că intră în conflict direct militar cu Ucraina, el a spus lumii întregi, mesajul fiind clar adresat şi nouă, că „Ucraina modernă“ a fost creată în întregime ca un stat artificial de către Rusia bolşevică, comunistă, cu ocazia „revoluţiei“ din 1917.
  „Apoi – a continuat Vladimir Putin -, în ajunul şi după cel de-al Doilea Război Mondial, Stalin a anexat deja Ucraina la URSS şi a încorporat în Uniunea Sovietică şi a transferat Ucrainei câteva teritorii care au aparţinut anterior Poloniei, României şi Ungariei. În acest proces, el a oferit Poloniei, drept compensaţie, o parte din ceea ce era în mod tradiţional pământ german. Iar în 1954, din anumite motive, Hruşciov a luat Crimeea de la Rusia şi a dat-o Ucrainei. De fapt, aşa s-a format teritoriul Ucrainei sovietice moderne“.
  Continuând discuţia istorică, Putin l-a criticat pe fostul lider comunist Vladimir Ilici Lenin, numindu-l „autorul şi arhitectul“ Ucrainei, care „a dezavantajat Rusia… [iar] principiile lui Lenin de a reconstrui Uniunea Sovietică au fost greşite“. (Apoi, cum ştim, la 24 februarie 2022, preşedintele rus Putin a decis începerea operaţiunilor militare „speciale“ în Ucraina.)
  O foarte foarte mică parte a mass-mediei româneşti – precum ştiripesurse.ro, prin articolul „Putin invită vecinii Ucrainei la revizionism“ – a spus că preşedintele rus ar fi dat un „mesaj pentru români“ şi pentru alţii: „Iosif Stalin, fostul lider sovietic, le-a luat bucăţi din ţările lor pentru a forma Ucraina“, „Putin invită vecinii Ucrainei să se servească şi ei din teritoriul vecinului lor“.
  Iar marele The New York Times din SUA, care este o proprietate evreiască, scrisese imediat, tot în 21 februarie, că Vladimir Putin „dă o interpretarea greşită, exagerată, istoriei de 1.000 de ani a Ucrainei“, şi că nu e prima dată când liderul de la Kremlin „neagă însăşi existenţa Ucrainei“ (articolul „Putin Calls Ukrainian Statehood a Fiction. History Suggests Otherwise“ / „Putin numeşte statalitatea ucraineană o ficţiune. Istoria sugerează altceva“, semnat de jurnalistul evreu Michael Schwirtz).
  Ungaria se gândeşte serios să-şi reia teritoriile, dar România se pare că nu, iar trenul acesta al conflictului ruso-ucrainean va trece cu noi angajaţi în interese străine, nu româneşti. Ocazia va fi pierdută căci am ales (sau puşi) să slujim Ucraina?
  *
  Lăsând la o parte nervozitatea lui Medvedev, generată de faptul că şi Moldova se alătură sancţiunilor anti-Rusia cerute de Uncle Sam (sau de evreii khazari de la Casa Albă care reprezintă America, mulţi cu origini chiar prin Ucraina, precum Antony Blinken, care sunt şi coetnici cu Zelensky), presa rusă chiar a subliniat că Medvedev „a spus că Chișinăul va putea intra în Uniunea Europeană în viitorul apropiat doar dacă Moldova se va alătura României și va deveni parte a noii România Mare (Great Romania). În caz contrar, drumul ei «se va întinde pe zeci de ani»“.
  Exemple sunt Turcia şi Serbia. Şi nu e aşa?
  Orice analiză trebuie să aibă în vedere şi subtextele unui mesaj, mesajele ascunse sau propunerile ascunse, nu doar declaraţiile belicoase din faţă.
  *
  Dar fac liderii României o politică pragmatică, naţională, sau doar slujesc voia unor centre relativ obscure din SUA sau de aiurea care au programat de ani buni conflictul militar cu Rusia?
  Iată câteva ştiri: „Încă din primele zile ale războiului, președintele Klaus Iohannis a asigurat Kievul de sprijinul deplin al României pentru integrarea Ucrainei în UE“; „Oficialii guvernamentali români promovează, de asemenea, în mod activ eforturile pentru livrarea Ucrainei М142 HIMARS fabricate în SUA“; „Pentru a furniza Ucrainei arme letale din rezervele românești, Ministerul Apărării a inițiat amendamente la legislație care să permită furnizarea de arme nu numai țărilor NATO, ci și aliaților și partenerilor Alianței“.
  Iar într-un articol din Kiev Post ucrainenii dezvăluie că o parte din sprijinul militar dat Ucrainei are loc prin intermediul României: „Multe ţări oferă Ucrainei un ajutor considerabil… Una dintre țările al cărei ajutor important merită atenția noastră este România, care sprijină și ajută ucrainenii în toate felurile posibile încă din primele zile de război. Este… a treia țară de tranzit ca mărime pentru livrarea de arme și echipamente.“ (Kyiv Post, 22 iunie 2022, Ucraina)
  Toate astea se întâmplă şi pentru a atrage România într-un conflict militar direct cu Rusia, nu cu cea care îi deţine o mare parte din teritorii, Ucraina, fapt la care contribuie din plin şi ministrul de Externe „român“, Bogdan Aurescu (Goldenberg).
  Se doreşte chiar atacarea militară a României de către Rusia, căci, când în 22.04.2022, se afla la Bucureşti, ministrul de Externe ucrainean „Dmitro Kuleba a mulțumit României: Voi ne daţi ceea ce avem nevoie, iar noi îl ţinem pe Putin în Ucraina şi îl învingem acolo“, Aurescu se afla de faţă, dar nu a ripostat cu nimic (https://observatornews.ro/politic/dmitro-kuleba-a-multumit-romanieivoi-ne-dati-ceea-ce-avem-nevoie-iar-noi-il-tinem-pe-putin-in-ucraina-si-il-invingem-acolo-467895.html

 5. […] De cealaltă parte, însă, Ucraina are o cu totul altă abordare față de România, prin rostirea la intamplare de catre un fost actoras cu nota 4 la Istorie… Astfel, în discursul oficial al președintelui Volodimir Zelenski de anul trecut, de Ziua Unității și Libertății Ucrainei, șeful repetent al statului vecin a declarat, cu subiect și predicat, că „Bucovina de Nord a fost ocupată de români în 1918.  Am tras noi vreo concluzie din această poveste?”, se întreba apoi tamp, repetentul la Istorie, preluat la acea dată cu jena și de agenția Agerpres…  „Cu exact 101 ani în urmă, a avut loc unul dintre cele mai semnificative evenimente din istoria statalităţii ucrainene şi a luptei pentru eliberarea naţională. Visele seculare pe care cei mai buni fii ai Ucrainei le-au trăit şi pentru care au murit au devenit realitate”. Acesta este un citat din Actul Zluki, care a anunţat reunificarea într-un stat unic, independent şi care a fost proclamat de liderii RPU (Republica Populară Ucraineană – n.r.) şi RPUO (Republica Populară a Ucrainei Occidentale – n.r.) pe 22 ianuarie 1919 în piaţa Sofia din Kiev.În toate colţurile Ucrainei acest fapt a fost primit cu entuziasm şi inspiraţie: în sfârşit exista şansa de a construi o ţară unită şi independentă. Din păcate ea a fost irosită. Ambiţiile politicienilor i-au împiedicat să realizeze adevărata unitate statală. Unitate nu în cuvinte, ci în fapte. Liderul ucrainean este foarte departe de Dmitry Medvedev (vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, condus de Vladimir Putin) care a declarat sâmbătă 25 iunie 2022 că Moldova mai bine ar intra în componenţa unei „Noi România Mare“, ceea ce ar putea să sugereze şi alipirea la România, în afară de Republica Moldova şi a teritoriilor româneşti ajunse la Ucraina (vezi aici detalii: Rusia ne îndeamnă: Faceți România Mare!) […]

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.