Rusia fara Patriarhul Aleksii al II-lea

Rusia fara Patriarhul Aleksii al II-lea

0 102

Aleksii al II-lea, patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, a decedat vineri dimineata, la varsta de 79 ani, la resedinta sa din Peredelkino, situata la periferia Moscovei.
Patriarhul Moscovei si al intregii Rusii, Aleksei al II-lea, a decedat vineri, la varsta de 79 de ani, a anuntat serviciul de presa al patriarhiei. „Sfantul patriarh a murit in resedinta sa din Peredelkino (in apropiere de Moscova), dimineata” (vineri), a precizat seful serviciului de presa, Vladimir Vighilianski, citat de agentiile ruse.
Papa Benedict al XVI-lea s-a declarat “profund intristat” de decesul patriarhului Bisericii Ortodoxe Ruse, Aleksii al II-lea, si a salutat lupta curajoasa a acestuia in favoarea valorilor umane si evanghelice, informeaza AFP si AP.
Intr-un mesaj de condoleante transmis Sinodului Bisericii Ortodoxe Ruse, suveranul pontif si-a exprimat “afectiunea fraterna” si a subliniat angajamentul patriarhului rus “pe calea intelegerii reciproce si colaborarii intre ortodocsi si catolici”.
Putin si Medvedev deplang moartea patriarhului Aleksei al II-lea.
Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj de suflet: “Cu profunda durere crestineasca, am primit vestea trecerii la cele vesnice a preaiubitului nostru frate in Hristos vrednicul de pomenire Alexei al II-lea, Patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii, personalitate marcanta a lumii crestine contemporane. Patriarhul Alexei al II-lea ramane in memoria noastra ca un marturisitor al credintei ortodoxe in vremurile grele ale comunismului si ca un promotor neobosit al dialogului si cooperarii intercrestine si interreligioase. In acelasi timp, inteleptul Patriarh Alexei al II-lea a reorganizat Biserica Ortodoxa Rusa intr-o perioada de rapide transformari politice si sociale din Europa Rasariteana, numele sau ramanand pentru totdeauna legat de reconstruirea Catedralei Hristos Mantuitorul din Moscova, careia i-a redat maretia de odinioara”.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.