Rompetrol scumpeste benzina

Rompetrol scumpeste benzina

0 97

Compania Rompetrol Downstream, care face parte din Grupul Rompetrol, a majorat marti preturile de referinta la benzina cu 9 bani/litru, in timp ce preturile la motorina au ramas neschimbate, potrivit site-ului companiei, downstream.ro.
Astfel, litrul de benzina Efix 95 costa 5,42 lei/litru, iar benzina Alto 101 este 6,09 lei/litru. Motorina Efix Diesel costa 5,26 lei/litru, iar motorina Diesel Alto 55 este 5,57 lei/litru. Preturile carburantilor comercializati in statiile Rompetrol Downstream pot varia cu +/- 5% fata de preturile de referinta.
Cea mai mare companie de pe piata romaneasca, Petrom, a luat, in aprilie, decizia de a nu mai comunica preturile de referinta pe site-ul companiei, ci doar preturile din unele statii Petrom.
Ultima modificare a preturilor a fost operata de Rompetrol la 7 mai, cand compania a ieftinit motorina cu 12 bani/litru ÅŸi benzina cu 9 bani/litru. Rompetrol Downstream opereaza peste 900 de statii, in 13 tari, dintre care peste 450 de benzinarii se afla in Romania. Compania face parte din Grupul Rompetrol, controlat de compania de stat KazMunaiGaz din Kazakhstan. The Rompetrol Group (TRG) a facut parte din Rompetrol Holding, pana in august 2007, cand Dinu Patriciu a vandut 75% din actiunile TRG catre compania de stat KazMunaiGaz din Kazakhstan. De asemenea, la 26 iunie 2009, Dinu Patriciu a anuntat ca a vandut kazahilor restul de 25% din actiuni. Astfel, Grupul Rompetrol este detinut 100% de KazMunaiGaz.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.