Romgaz are gaz – la ce pret?

Romgaz are gaz – la ce pret?

0 131

Romgaz a prezentat capacitatile de inmagazinare de care dispune pentru pastrarea gazelor naturale, dand asigurari ca pentru perioada de iarna nu exista probleme in ceea ce priveste cantitatea de gaze necesara consumului populatiei.
La depozitul de inmagazinare de la Bilciuresti, cel mai modern din tara la ora actuala, exista o capacitate de 1,3 miliarde metri cubi in depozite de roca poroasa aflate in sonde la 2.000 de metri adancime.
Directorul general, Toth Francisc, a precizat ca ‘problema actuala asupra careia se concentreaza Romgaz nu este capacitatea de inmagazinare, ci reducerea timpului in care gazele pot fi extrase din depozite pentru a fi livrate beneficiarului’.
Romgaz dispune in momentul de fata de capacitati situate in jurul Capitalei care asigura necesarul de consum al Bucurestiului pentru o perioada de circa doua luni. Romgaz a investit de asemenea, in aparate de masura de inalta precizie care permit actualmente o acuratete de 10 ori mai mare in ceea ce priveste volumul gazelor vehiculate. Calitate gazelor a fost si ea imbunatatita, prin investitii in statiile de uscare. Apa din gaze a fost eliminata in proportie de 90 la suta, in zona Capitalei toate gazele livrate fiind in prealabil uscate.
Referitor la recentele contacte cu Gazprom, responsabilii Romgaz au precizat ca marele castig al unui nou contract ar fi nu atat reducerea pretului la gaze cu pana la 9 la suta, cat legatura directa cu un mare producator, ceea ce va asigura o stabilitate sporita a livrarilor indiferent de eventuale probleme politice aparute dincolo de granitele Romaniei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.