Romano Prodi, la Palatul Victoria

Romano Prodi, la Palatul Victoria

0 219

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu se va intalni marti, la Palatul Victoria, cu primul-ministru al Italiei, Romano Prodi, aceasta fiind prima vizita oficiala a unui sef de Guvern dintr-o tara membra a Uniunii Europene, dupa aderarea Romania la UE, la 1 ianuarie 2007.


Cei doi premieri vor semna o Declaratie politica vizand noile prioritati ale parteneriatului strategic dintre cele doua state, avand in vedere noul statul al Romaniei de tara membra a Uniunii Europene. Primierul italian va fi primit de Tariceanu la Palatul Victoria cu onoruri militare si va avea o discutie si cu presedintele Traian Basescu, la Palatul Cotroceni.


Cele doua state aniverseaza, in 2007, implinirea a 10 ani de la semnarea Declaratiei privind Parteneriatul Strategic romano-italian. Pe agenda discutiilor se va afla si situatia comunitatii romanesti din Italia si a comunitatii italiene din Romania.


?


Vizita in Romania a premierului Romano Prodi va fi si un bun prilej pentru evaluarea relatiilor comerciale dintre cele doua tari si identificarea unor noi cai de diversificare a schimburilor economice, avand in vedere ca Italia este primul partener comercial si al cincilea investitor strain in Romania.

In acest context, se va semna „Memorandumul de Intelegere intre Centrul Roman de Promovare a Comertului si Institutul pentru Comert Exterior din Italia”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.