Romanii din Italia beneficiaza in acest an de asigurari medicale

Romanii din Italia beneficiaza in acest an de asigurari medicale

0 112

Guvernul italian a hotarat sa acorde unele avantaje romanilor si bulgarilor aflati pe teritoriul Italiei. Ministrul italian al Sanatatii a emis un ordin special in virtutea caruia cetatenii romani si bulgari care locuiesc pe teritoriul Italiei vor beneficia de asigurare medicala pe parcursul anului 2007.


Ordinul, emis de ministrul Livia Turco, cu acordul Ministerului italian de Interne, a fost trimis tuturor institutiilor regionale si municipale din domeniul sanatatii. Astfel, cetatenii romani si bulgari vor beneficia de ingrijire medicala gratuita.


Cetatenii celor doua tari care au aderat la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007 au dreptul de a primi asa-numitele permise de rezidenta in Italia. Ordinul este valabil numai pentru persoanele care au fost spitalizate dupa 1 ianuarie 2007 si nu au avut nici o sansa de a-si legaliza sederea in tara.


Persoanele care au fost spitalizate in Italia inainte de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana vor fi nevoite sa isi plateasca ingrijirea medicala.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.