Romanii continua sa cumpere masini

Romanii continua sa cumpere masini

0 115

Numarul inmatricularilor noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor a crescut cu 26,4 la suta, in primele noua luni ale anului, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica.
In aceeasi perioada, numarul inmatricularilor noi de vehicule pentru transportul marfurilor cu 10,1 la suta comparativ cu perioada similara a anului trecut.
Numarul de autovehicule noi inmatriculate, destinate transportului de pasageri, a ajuns la 416.245, in primele noua luni ale anului, comparativ cu 329.385 vehicule in aceeasi perioada a anului precedent.
Cea mai semnificativa crestere s-a inregistrat pentru autocare, autobuze si microbuze, numarul acestora fiind de circa 2,1 ori mai mare fata de perioada similara din 2007.
Peste 75.700 de vehicule destinate transportului de marfuri au fost inmatriculate in primele noua luni ale anului, comparativ cu 68.795 vehicule in aceeasi perioada a anului trecut.
Pentru transportul de marfuri, cea mai importanta crestere s-a inregistrat la categoria autocamioane, unde numarul inmatricularilor noi este cu 15,3 la suta mai mare, cu pana la 55.809 vehicule inmatriculate, dar a scazut cu 85,2 la suta pentru autotractoare si autoremorchere, la doar 287 vehicule inmatriculate.
In al treilea trimestru al anului, inmatricularile noi de vehicule rutiere pentru transportul pasagerilor a crescut cu 28,8 la suta fata de trimestrul trei 2007, iar numarul inmatricularilor noi de vehicule pentru transportul marfurilor a crescut cu 0,7 la suta.
Fata de trimestrul doi 2008, inmatricularile noi de vehicule din trimestrul trei 2008 au scazut cu 40,9 la suta la motorete si motociclete, cu 40,1 la suta la autocare, autobuze si microbuze, iar la vehicule pentru transportul marfurilor scaderea este de 7,4 la suta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.