Romanii ar pleca in masa din tara

Romanii ar pleca in masa din tara

0 196

Regimul Basescu a adus romanul in situatia fara precedent de a emigra in masa. Peste 86 la suta dintre romani ar pleca la munca in strainatate daca ar avea ocazia, potrivit site-ului de recrutare Myjob.
Dintre cei peste 5.000 de romani, intervievati online, 86,82 la suta declara ca ar pleca peste hotare.
In proportie de 43,94 la suta, participantii la sondaj afirma ca ar parasi Romania in favoarea unui job pentru calificarea lor in strainatate. Aproximativ un sfert dintre respondenti (25,36 la suta) ar pleca in alta tara in orice moment, doar pentru ca, spun ei, sunt salarii mai mari si conditii mai bune, in timp ce 17,11 la suta si-ar chema si partenerul de viata dupa ce se instaleaza peste hotare.
Putin peste 10 procente (10,27 la suta) dintre cei chestionati nu doresc sa plece in strainatate cat timp familia lor se afla in Romania.
Doar 3,32 la suta dintre romanii participanti la sondaj afirma ca Romania merge intr-o directie buna si nu vor sa paraseasca tara.

Sondajul Myjob a fost realizat online la nivel national in perioada 7-31 iulie 2010, pe un esantion reprezentativ de 5.160 de respondenti. In proportie de 47,68 la suta, barbatii ar pleca oricand in strainatate pentru un job care le respecta calificarea, fata de doar 38 de procente in cazul femeilor intervievate. De altfel, femeile sunt mai reticente in ceea ce priveste plecarea in strainatate fara familie, procentul celor pentru care acesta este un factor decisiv fiind dublu fata de cel al barbatilor (14,53 la suta, respectiv 7,6 la suta).

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.