Romania vazuta de Sorin Oprescu

Romania vazuta de Sorin Oprescu

0 147

Personal sunt un simpatizant al domnului doctor Sorin Oprescu. Inca de la debutul sau pe scena politica mi-a atras atentia prin faptul ca a facut nota discordanta fata de restul colegilor sai din PSDR-ul devenit PSD. Singura „buba” pe care i-am gasit-o lui Sorin Oprescu a fost prietenia sa cu Ion Iliescu.
Sorin Oprescu poate fi „Escu” care sa faca o Romania mai buna si mai civilizata. Simplul fapt ca averea lui (declarata) poate fi trecuta pe trei randuri de coala A4 spune foarte multe despre un politician care a fost mai mereu printre liderii PSD. Probabil ca sederea la Primaria Capitalei l-a facut pe Oprescu sa capete maturitatea de a deveni un bun presedinte pentru romani. Cei care spun ca poate fi un mini-Traian Basescu trebuie sa se gandesca de la inceput ca, in timp ce Basescu a avut in spate un partid puternic si multi prieteni cu dare de mana, Oprescu a ajuns edil al Capitalei mai mult s-au mai putin prin propriile puteri.
Acum sa trecem la un lucru care ma face sa cred ca Romania are nevoie de Sorin Oprecu. Intr-un interviu acordat presei, Oprescu si-a exprimat scurt o viziune a modului in care va conduce Riomania: „Sunt o multime de oameni foarte buni care pot fi prim-ministri. Va vorbeam de tehnocrati. Luati-o de la Mugur Isarescu, la Florin Georgescu, Daianu si asa mai departe. Asta, la prima citire. Sunt multi care stiu, care pot, care au o expertiza. Nu sta presedintele sa se certe cu primul-ministru si sa-l urmareasca pe ala si la toaleta daca nu cumva n-a facut pe capac”. In acelasi ton usor comic, dar serios in acelasi timp, Oprescu a mai afirmat ca, in cazul in care va ajunge la Cotroceni, va propune formarea unui Guvern de uniune nationala, alcatuit din cei mai buni oameni ai partidelor, avand in vedere situatia de criza in care se afla Romania.
Poate ca de o astfel de persoana, cu o astfel de atitudine are nevoie Romania!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.