ROMÂNIA O ȚARĂ OCUPATĂ! SUA, cu tancuri și elicoptere, vin la...

ROMÂNIA O ȚARĂ OCUPATĂ! SUA, cu tancuri și elicoptere, vin la Kogălniceanu

1 363

Noi manevre militare! De regulă armament, tehnică de luptă, militari și logistică sunt depasați în Romania din prin altealte locații, din teatre de luptă sau conflicte înghețate. Este vorba despre militari din Forțele Terestre ale Statelor Unite ale Americii dislocate în Europa, care vor sosi din Polonia, până la sfârșitul acestei luni, la Baza Aeriană ”Mihail Kogălniceanu” din Constanța.

.Militarii americani vor veni împreună cu tehnica militară din dotare, ca parte a angajamentului SUA în asigurarea securității flancului estic al NATO, în cadrul Operațiunii Atlantic Resolve.
Cei aproximativ 500 de militari americani fac parte din Batalionul 1 al Regimentului 16 Infanterie din cadrul Brigăzii 1- parte a Diviziei 1 Infanterie şi au în dotare tancuri M1 Abrams şi maşini de luptă ale Infanteriei M2 Bradley. Aceştia vor participa, în acest an, la exerciţii multinaţionale alături de militari din structuri ale Forţele Terestre Române.

Soldații americani lângă tancuri M1 Abrams, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

În plus, la Mihail Kogălniceanu vor sosi și circa 100 de militari și elicoptere de tip CH-47 Chinook, AH-64 Appache, UH-60 & HH-60 Black Hawk, din cadrul Brigăzii 1 Aviație de Luptă ce face parte, de asemenea, din cadrul Diviziei 1 Infanterie. Aceștia vor efectua exerciții împreună cu militari structuri din Forțele Aeriene Române, antrenamente bilaterale, de tip joint și multinaționale., informează Ministerul Apărării Naționale.

Statul roman si poporul roman par să NU mai fie aceiasi!

Instituția precizează că Escadrila 572 Elicoptere, din cadrul Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, va asigura pe toată durata exercițiului serviciul CASEVAC (Casuality Evacuation) cu un elicopter IAR 330 PUMA echipat și pregătit pentru acest gen de misiuni. De menționat este și faptul că Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu asigură o parte din personalul care va încadra detașamentul Forțelor Aeriene Române care va fi pus la dispoziția ONU în cadrul misiunii MINUSMA, începând cu luna octombrie a acestui an.
Se zice că misiunea MINUSMA este Misiunea Integrată a Națiunilor Unite pentru Stabilizare în Mali, la Kidal.

Brigada 1 Aviație de Luptă a dislocat, în această perioadă, militari și tehnică de aviație în Germania, Letonia și Polonia, nu doar în România, informează sursa citată.
Perioada de staționare în România a unităților americane este de nouă luni, după care vor fi înlocuite de alte unități de luptă.

Potrivit MApN, ”dislocarea în țara noastră dezvoltă cooperarea româno-americană în domeniul securităţii, asigurând oportunităţi de antrenament în comun, care vor spori capacităţile aliaţilor şi partenerilor NATO, vor îmbunătăţi interoperabilitatea structurilor Armatei României angrenate în activitățile comune, precum şi capacitatea generală de a răspunde la o potenţială criză”.

Georgiana Arsene

https://ro.sputnik.md/

COMENTARII

  1. Da, si? Cand faceau exercitii de noapte trupele sovietice eliberatoare,
    era mai bine? Macar acum e ziua , pe…lumina!!
    Si nu in sezon turistic…

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.