ROMANIA LA STRAMTOARE! OARE?!

ROMANIA LA STRAMTOARE! OARE?!

0 96
În anii '80, când Moscova a dat undă verde înlăturării, chiar si violente , a lui CeauÅŸescu, Divizia Ardeal a structurilor Securităţii Republicii Populare Ungare a primit ordinul de misiune principal. Pe de-o parte, activarea de propadandiÅŸti gălăgioÅŸi, care să realizeze provocările publice diversioniste, de tipul lui Szocs Geza, Tokes Laszlo, Kovacs Ara Atilla, Molnar Gusti, Imre Andras, Kiraly Karoly ÅŸ.a. Iar pe de altă parte, sa spijine direct conspiratorii de la BucureÅŸti, care să realizeze lovitura de palat, în urma căruia să preia puterea. PreÅ£ul: două republici socialiste federative autonome Transilvania ÅŸi… Moldova.
În decembrie '89 se intenÅ£iona aplicarea aceluiaÅŸi scenariu, cu menÅ£iunea că o parte din Banatul românesc urma să fie revendicat de Iugoslavia. În actualul context paneuropean, obiectivul strategic al puterilor revizioniste este gandit cu mijloace perfide ÅŸi mult mai eficiente, care să conducă la prăbuÅŸirea din interior a graniÅ£elor României.
Dupa 23 de ani de la "Revolutie", academicianul Dinu C. Giurescu a tras repetat, semnalul de alarmă. În cea mai recentă luare publică de poziÅ£ie, distinsul academician a sintetizat consecinÅ£ele atacurilor concertate la adresa integrităţii României, reprezentate de diversiunile federalizarii, sau regionalizării etnice, amestecate cu presiunea aprobarii in parlament a Legii minorităţilor.
O altă voce, cea a cercetătorului în sociologie Radu Baltasiu, director al Centrului European de Studii în Probleme Etnice (CESPE) al Academiei Române, atrage atenÅ£ia: „În contextul actual, Legea Statutului minorităţilor consacră renunÅ£area de către Statul Român la unele componente ale funcÅ£iilor sale suverane în zonele unde etnicitatea este alta decât cea română. Statul Român nu descentralizează autoritatea, ci renunţă la ea în acele zone unde are deficit de reprezentare! Asistăm astăzi la curioase abandonuri istorice ÅŸi la momentul în care statul se retrage din faÅ£a propriilor răspunderi". In ultima vreme tot mai multi specialisti de marca au atras atenÅ£ia asupra faptului ca Legea minorităţilor, în actuala sa formă, instituie „un guvernământ al minorităţilor naÅ£ionale în România" ÅŸi, tot academicianul profesor Giurescu sublinia: „nu-mi vine să cred că partidele politice româneÅŸti nu pot să găsească o soluÅ£ie împreună ca să păstreze coeziunea Statului Român, să apere identitatea naÅ£ională. (…) Am asistat odată la prăbuÅŸirea frontierelor României, în 1940, ca elev de liceu. N-aÅŸ vrea să asist a doua oară la prăbuÅŸirea hotarelor ţării, prin voinÅ£a factorilor politici interni".
 
Comunicat de presă al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (www.neppart.eu)
Luati de cititi si analizati ce vor liderii maghiarimii din Romania! Nu mai putin de 17 judete, sunt revendicate sa fie scoase de sub autoritatea Statului Roman!
Pentru confirmarea acestui Comunicat şi pentru alte informaţii suplimentare despre Partidul Popular Maghiar din Transilvania, puteţi accesa site-ul www.neppart.eu.
Acesta este partidul episcopului raspopit Tokes Laszlo, sprijinit direct de Presedintele Basescu sa patrunda in Parlamentul European unde solicita, in numele unor cetateni romani autonomia unui inexistent "Tinut al Ardealului" ca si "autoguvernarea" maghiara in Transilvania!
Vedeti Harta revendicarilor pe Site-ul www.neppart.eu. Ce este mai trist in toata aceasta incredibila presiune, este tocmai faptul ca noile autoritati politice ale Romaniei, TAC!! Tace si Consiliul Europei care ar fi trebuit sa stie substratul destabilizator in Europa al acestor cereri separatiste!Tocmai de aceea acest Consilu a avertizat clar ca un U.E. nu se admit autonomii teritoriale pe criterii etnice!
 
DECLARAÅ¢IA DE LA SFÂNTU GHEORGHE (text prescurtat)
"Noi, cetăţeni liberi ai României ÅŸi ai Europei în curs de unificare (!? n.n.) – exercitându-ne dreptul la asociere, precum ÅŸi cel la opinie ÅŸi libertatea de exprimare – confirmându-ne voinÅ£a comună azi, 24 noiembrie 2012, la Sfântu Gheorghe ( dupa datele comunicate oficial,au fost circa 800 de persoane…n.n.) ne declarăm din nou ÅŸi cu devotament credinÅ£a în autonomia comunităţii noastre maghiare din Transilvania ÅŸi a Å¢inutului Secuiesc.
Nu mai dispunem de alÅ£i douăzeci ÅŸi doi de ani pentru a aÅŸtepta soluÅ£iile problemelor noastre comune de la BucureÅŸti. (…)  
Ne-am săturat de negarea însăşi a existenÅ£ei Å¢inutului Secuiesc!Å¢inutului Secuiesc a existat, există ÅŸi vrea să existe (!?). În acest scop ne-am întrunit astăzi.
Dorim să ne simÅ£im acasă pe plaiurile natale moÅŸtenite (!?) de la înaintaÅŸii noÅŸtri. Este moÅŸtenirea noastră – Å£inem la ea.(Or fi secuii , urmasii daco-romanilor?)
Dorim să ne folosim în mod liber limba maternă ÅŸi simbolurile naÅ£ionale. Limba maghiară să fie a doua limbă oficială în Å¢inutul Secuiesc. (Aveti acest drept,cu exceptia…a doua limbii oficiale!).
Dorim un sistem de învăţământ de sine stătător de la creşă până la universitate.(Aveti acest drept!)
Vrem să cheltuim banii proveniÅ£i din impozitele noastre în scopul prosperităţii locuitorilor acestui Å£inut! Vrem să avem acest drept!(Deocamdata…primiti importante subventii guvernamentale,fara de care cele doua judete – ca si alte 3! – ar intra in colaps!)
Vrem să ne gospodărim singuri bogăţiile naturale. Vrem să avem acest drept!(Un sfert din paduri le-a vandut Verestoy,iar apa minerala se valorifica in mecanismul economiei de piata!)
Nu vrem ca un prefect, care nu ne cunoaÅŸte problemele, să împiedice munca noastră de păstrare ÅŸi creare a valorilor.(Dar sa profanati drapelul national
si sa eliminati simbolurile nationale-care sunt si ale ungurilor-este corect?)
Vrem autonomie! Autonomia este soluÅ£ia.(autonomia administrativa exista pe deplin!) Scopul autonomiei este să ne asigure demnitatea sărbătorilor ÅŸi eficacitatea activităţilor zilnice – arătând totodată că putem avea un viitor sigur.De la acestea nu facem rabat. Ne vom continua lupta prin mijloace paÅŸnice ÅŸi democratice până la atingerea obiectivului nostru final: autonomia (autonomia teritoriala in interiorul unui stat, este un concept antieuropean!).  
Facem apel la biserici! Puterea credinÅ£ei ÅŸi sistemul de valori al creÅŸtinătăţii funcÅ£ionează în cazul nostru ca ÅŸi busolă milenară.(Dar romanii,care s-au crestinat in urma cu doua milenii,n-au biserici proprii?O treime din "Tinutul Secuiesc"-care administrativ n-a existat niciodata!-sunt romani ortodocsi si greco-catolici!)
Evocăm spiritualitatea Transilvaniei! Lupta noastră pentru autonomia pe care vrem să o dobândim este parte a concepÅ£iei despre Transilvania pe care o dorim – ÅŸi anume, o Transilvanie ferită de imixtiunea BucureÅŸtiului. Din acest motiv căutăm parteneriatul ÅŸi colaborarea cu acei români, care doresc recuperarea demnităţii Ardealului!(Partidul d.lui Tokes,pare de pe alta lume,indemnand pe fata la destructurarea Statului Roman.Acest "Comunicat" incalca grav Art.1 din Constitutie!) Dacă trebuie să colectăm un milion de semnături pentru a atrage atenÅ£ia Europei asupra problemelor noastre, le vom aduna.  
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.