Romania inca un ultim loc in lume !

Romania inca un ultim loc in lume !

0 201

Romania se situeaza pe ultimul loc in lume dupa numarul contributiilor fiscale pe care trebuie sa le plateasca o companie de talie medie, potrivit raportului anual „Paying Taxes 2009” lansat luni de compania de consultanta financiara Pricewaterhouse Coopers Romania.
Romania se claseaza pe locul 181 in lume din 181 de state care au facut obiectul studiului (datele se refera la anul 2007), fata de locul 175 la editia anterioara, care a cuprins 178 de state.
Potrivit raportului, in cursul anului, firmele din Romania trebuie sa efectueze 113 plati pentru obligatiile fiscale. Potrivit editiei anterioare a raportului, o companie din Romania avea de platit 96 de taxe si impozite pe an, situatie care a dus Romania pe ultimul loc in Uniunea Europeana si cu trei pozitii inaintea ultimului loc in clasamentul mondial in ceea ce priveste numarul contributiilor fiscale.
Timpul necesar unei companii din Romania pentru a plati taxele si impozitele intr-un an era, in 2007, de 202 ore, la fel ca in 2006. Dupa acest criteriu, Romania se situeaza pe locul 74 in lume, fata de locul 70 in editia 2008.
Cea mai mare parte a platilor pe care trebuie sa le efectueze o firma din Romania sunt sunt cele legate de forta de munca – 84 din 113 (74 la suta).
Dupa indicatorii agregati – numar de plati, timpul alocat – Romania se situeaza pe locul 146 in lume fata de locul 134 cu un an in urma.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.