ROMANIA BOLNAVA

ROMANIA BOLNAVA

0 124

ROMANIA? BOLNAVA


?


Aicea nu este vorba de cei cativa bolnavi psihic din copacul cu scroafe care asupresc, in folosul lor, Romania. Ma gandesc la statistica primelor luni ale programului national de evaluare a starii de sanatate a populatiei.


Astfel, s-a constatat numarul crescut de imbolnaviri nou depistate. “ O seama de pacienti sunt suspectati de a avea cancer gastric sau genital, iar mai mult de jumatate au risc cardiovascular “, declara dr. Doina Mihaila.


Mai ingrijorator este faptul ca au? crescut cazurile noi de diabet: intre 20% si 60%, in functie de judete.


In urma analizelor efectuate gratuit s-a mai constatat cresterea imbolnavirilor, sub o forma mai grava sau doar incipienta, a unor boli ca: anemia, dislipidemii, hipertensiuni arteriale cu riscuri cardiovasculare si altele.


Medicii fac un apel catre cei care nu si-au facut inca analizele sau care urmeaza sa le faca,asa cum sunt programati, sa nu neglijeze acest lucru si sa se duca neaparat la medicii de familie pentru primele demersuri .


Nu doresc sa comentez aici cauzele acestei stari. Vor fi destui care vor face o analiza competenta, si vor fi si mai multi care vor bate apa in piua ca sa se afle in treaba pentru o aschiuta de ciolanas. Dar, in mare, cauzele sunt arhicunoscute: saracirea naprasnica a populatiei.


Si apelez scroafele din copac: coborati, Sandeilor ! Pana cand sa inghitim distrugerea noastra ??


?


Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.