Romania a invins Croatia

Romania a invins Croatia

0 74

Prima reprezentativa de handbal feminin a Romaniei, a reusit sa treaca de selectionata Croatiei cu scorul de 31-22, insa a pierdut-o pe Paula Ungureanu pentru acest turneu, accidentata la genunchiul deja operat dupa Campionatul European din Macedonia din 2008.
Astfel, nationala noastra a inceput puternic si conducea cu scorul de 3-1 dupa 3 minute. Desi atacul nu functioneaza la parametri maximi, poarta reuseste sa ne salveze, Paula Ungureanu avand un procentaj de 53% dupa 20 de minute, timp in care a avut 9 interventii in fata „tunurilor” croate.
Tricolorele au iesit in evidenta prin combinatiile cu pivotul Oana Manea, cea mai buna jucatoare din tabara noastra in prima repriza. Banca Romaniei a tremurat serios in minutul 27, cand Neagu a calcat stramb, fiind nevoita sa paraseasca terenul, dar a revenit ulterior.
La reluare partidei Manea a contribuit la marirea diferentei, 15-12, exemplul sau fiind urmat de doua ori si de Ada Nechita pe contraatac, pentru primele sale goluri la CE (17-12, min. 36).
Din acel moment, tricolorele au fost mai atente, au tinut de fiecare atac (22-17, min. 44 si 26-20, min. 54), iar in aparare au reusit sa contracareze multe din actiunile adverse. Romania a castigat un meci important in cursa pentru semifinale, scor 31-22, dar si curaj pentru dificilele confruntari cu Muntenegru si Rusia.

Cristinel Stavaru

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.