RIAL-ul a ajuns la vremea disoluției

RIAL-ul a ajuns la vremea disoluției

0 52

Contrele dintre salariații regiei locative a Primăriei și conducerea reprezentată de noul director Sorin Jula continuă, după un comunicat de presă dezamăgitor din partea primarului Allen Coliban. Acesta a reproșat gaura de 10 milioane de lei pierderi brute la capitolul salarii datorită neîndeplinirii de către RIAL a datoriilor contractuale. Pe care Primăria de fapt le-a blocat prin neacordarea contractului pentru renovarea unei școli, nr. 30, reproșează fostul director al regiei, dar și prin respingerea accesării unei linii de credit  de către primărie, necesară pentru continuarea activității. Nu în ultimul rând, lansează o activitate incendiară, și anume că încercarea de blocare a activității regiei de către primarul Coliban se datorează refuzului regiei de a încredința fostul sediu al PNȚ-CD din Piața Enescu USR-ului fără licitație anul trecut, ceea ce ar fi însemnat o ilegalitate, susține Doru Constantin, fostul director.

Blocarea activității RIAL cu scopul preluării tranzacțiilor cu locuințe de către noua administrație brașoveană
Fostul primar, George Scripcaru, afirmă că angajarea a încă 80 de persoane la această regie a debalansat bugetul de salarii, pentru că RIAL nu a fost gândită ca o firmă de construcții, dând vina pe managementul defectuos, în timp ce actualul primar acuză absența schelelor pentru efectuarea lucrărilor de reparații la imobilele regiei, sau închirierea acestora la prețuri exorbitante.
Fostul director mai reclamă că Primăria nu a mai acordat un contract de reparații regiei încă din toamna anului trecut, iar dirigintele de șantier de la lucrarea de reabilitare a colegiului Unirea nu a fot plătit de primărie și a plecat, subiect la care primarul iarăși a acuzat la unison cu noul director Sorin Jula că s-au comis greșeli în reabiliatrea colegiului în special cu acordarea unui nou aviz ISU, ș.a.m.d., acuzele curgând necontenit de o parte și de cealaltă.
Cert este un fapt, că putreziciunea persistentă la această regie încă din anii 90 nu a dispărut, că regia locativă a municipalității a fost și este folosită ca pușculița de locuințe personală a primarului, iar că blocajul-sabotaj din prezent este doar expresia încercării preluării afacerilor murdare cu locuințe ale RIAL de către noul primar, prin înșurubarea unui director loialist al USR-ului, vezi afacerea blocului de locuințe sociale de la Uzina 2.

Libiu Mateescu   

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.