Revelionul, sub protectia angajatilor MAI

Revelionul, sub protectia angajatilor MAI

0 265


Ministerul Administratiei si Internelor va incerca sa asigure ordinea publica in toate localitatile din tara, cu ocazia sarbatoririi Anului Nou. In acest sens vor fi mobilizati, in noaptea dintre ani, aproximativ 33.000 de angajati ai MAI – politisti, jandarmi, politisti de frontiera si lucratori ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.


In Capitala, 1.840 de politisti, dintre care 1.500 de ordine publica, 300 de politie rutiera si 40 de la investigatii criminale-flagrant, precum si 600 de jandarmi vor fi prezenti la manifestarile din Piata Universitatii, Piata Revolutiei, Romexpo, Piata Constitutiei si Piata George Enescu, dar si pe arterele intens circulate din oras si in zonele aglomerate (gari, autogari, discoteci, parcuri etc.).


?


Politia de Frontiera Romana a intreprins toate masurile necesare pentru desfasurarea in bune conditii a activitatilor specifice, asigurarea continuitatii controlului traficului de frontiera si a supravegherii frontierei. In perioada 22.12. – 2.01, la nivelul Politiei de Frontiera Romane, se desfasoara 1.028 misiuni la care vor participa 1.190 de angajati.


In plus, avand in vedere schimbarile ce vor inteveni la efectuarea formalitatilor de frontiera ca urmare a aderarii la Uniunea Europeana, Inspectoratului General al Politiei de Frontiera Romane si structurile subordonate, impreuna cu autoritatile de frontiera ale statelor vecine si-au insusit modalitatile si procedurile de efectuare a controlului in comun, la o singura oprire conform reglemetarilor europene.


?


Orice eveniment poate fi semnalat, de pe orice telefon fix sau mobil, la numarul unic 112 pentru alertarea Politiei, Ambulantei si a Pompierilor. Totodata, MAI a reluat apelul adresat cetatenilor care participa la manifestari publice de a nu detine asupra lor materiale pirotehnice sau de natura a pune in pericol siguranta participantilor. Activitatile ce vor fi desfasurate de lucratorii MAI urmaresc prevenirea si/sau aplanarea oricaror stari conflictuale si combaterea infractiunilor stradale, restrictionarea comercializarii obiectelor artizanale fabricate sau confectionate pe baza de amestecuri pirotehnice, supravegherea atenta a locurilor unde se organizeaza focuri de artificii, fluidizarea circulatiei si prevenirea evenimentelor rutiere, fluidizarea traficului transfrontalier, intarirea masurilor specifice de interventie in caz de incendiu si descarcerare, cresterea capacitatii de interventie pentru asigurarea si restabilirea ordinii publice etc.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.