Retzeta de reeducat popoarele? Klaus are indoieli…

Retzeta de reeducat popoarele? Klaus are indoieli…

0 420

După ce Rusia bolşevică a devenit la Ialta, puternicul URSS, (cu ajutorul marilor puteri…) si spaima a  jumătate din ţările Europei, Stalin – atotputernicul a convocat la Kremlin pe toţi şefii partidelor comuniste răsăritene, pentru un instructaj asupra metodelor de conducere a popoarelor. Drept material didactic, fiecare participant trebuia… să aducă o gâscă.
Imediat, noii conducători au procurat câte o gâscă, au pus-o la îngrăşat şi au făcut o colivie pe măsura situaţiei lor. La data stabilită s-au adunat în sala mare a Kremlinului toţi cei invitaţi şi gâştele lor.
Cu vreun sfert de oră întârziere a apărut  şi Stalin, urmat de o gâscă slăbănoagă, fără colivie şi care era tot timpul cu gâtul întins la buzunarul de unde Marele Carmaci al popoarelor îi dădea din când în când câte un grăunte.STALIN B
După ce s-au ridicat toţi în picioare şi s-au gratulat reciproc,  Stalin le-a cerut să deschidă coliviile şi să dea drumul la gâşte. Acestea, când s-au simţit libere au plecat care încotro neluând seama de stăpânii lor. Singură gâsca lui Stalin a rămas credincioasă langa stapan şi atentă la buzunarul din care „scapa” sa dădea din când în când câte un grăunte…
Vazandu-i nedumeriti, Stalin a tras o concluzie scurta: „Vedeţi ce se întâmplă dacă le-aţi dat mâncare pe săturate? Nu vă mai recunosc!.
Gâsca mea, ţinută cu câteva grăunţe, este cea mai credincioasă fiinţă. La fel t
rebuie să vă purtaţi si voi cu popoarele dacă vreţi să fie credincioase ideologiei comuniste şi să nu vă creeze probleme.
Iar voi, romanii trebui sa incepeti Canalul Dunare – Marea Neagra si sa-l transformati in „scoala” de reeducare pentru gastele prea grase”…”

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.