Restul e tacere este propunerea Romaniei la Oscar

Restul e tacere este propunerea Romaniei la Oscar

0 51

Potrivit reprezentantilor Centrului National al Cinematografiei, lungmetrajul „Restul e tacere” de Nae Caranfil reprezinta propunerea Romaniei la Oscar, in sectiunea „cel mai bun film intr-o limba straina”.
Pelicula a obtinut 4 voturi din partea celor sapte jurati ai CNC: Magda Mihailescu (presedintele comisiei), Cristina Corciovescu, Dana Duma, Eugenia Voda, Mihai Chirilov, Eugen Atanasiu – si regizorul Dinu Tanase. Cei sapte au luat in considerare filme care au avut sau care urmeazs ss aibs premiera intre 1 octombrie 2007 si 30 septembrie 2008 si care au rulat ori urmau sa ruleze cel putin sapte zile consecutiv in aceasta perioada.
„Restul e tacere” a fost considerat de catre critici la premiera drept un regal de scene comice, decoruri grandioase si costume de epoca, dar si accente dramatice si situatii-limita. Nae Caranfil a obtinut pentru „Restul e tacere” premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de film B-EST 2008. Filmul lui Caranfil a castigat si premiul publicului, la Gala B-EST. Scenariul filmului a castigat Marele Premiu pentru cel mai bun scenariu la Festivalul International de Film de la Paris in 1995 si premiul al doilea la competitia „Hartly & Merrill International Scriptwriting Competition”, Los Angeles 1999.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.