Religia – inca este dorita in scoli

Religia – inca este dorita in scoli

0 70

Religia in scoli, desi este vazuta ca o materie mai mult facultativ-obligatorie, cu totii o doresc, dar multi nu-i acorda nicio importanta, ramane subiect de dezbatere. Inca nu se stie daca ea ar trebui sau nu sa mai fie o materie de sine statatoare in aria curriculara a diferitelor clase.
Cu toate acestea, romanii, peste 80 %, oameni credinciosi, de orientare crestin-ortodoxa, considera religia un act necesar. Astel, intr-un sondaj realizat de Institutul Roman pentru Evaluare si Strategie, intitulat „Perceptia publica a scolii romanesti”, 72% dintre respondenti au optat pentru promovarea unui cult religios in scoli.
Numai 25% dintre romani sustin ca promovarea unui cult religios in scoli ar trebui interzisa, potrivit rezultatelor studiului.
Prestatia ministrului actual al Educatiei este considerata de respondentii studiului ca modesta.
Ponderea covarsitoare a respondentilor (86%) spun ca schimbarile frecvente ale legislatiei din domeniul educatiei sunt prea frecvente.
De asemenea, 86% dintre parinti sunt ingrijorati de nivelul scazut al sigurantei in scoli, 97% dintre romani considera ca disciplina in scoli ar trebui crescuta, iar 74% dintre acestia nu sunt de acord ca exigenta ar fi prea mare. Ca o confirmare a nevoii de disciplina, 84% dintre respondenti doresc reintroducerea uniformelor scolare.
Studiul a fost efectuat pe 1.316 indivizi care au peste 18 ani iar eroarea maximala tolerata este, potrivit Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie, de +/- 2,8%.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.