Reinvestirea Codrutei Kovesi blocata la CSM !

Reinvestirea Codrutei Kovesi blocata la CSM !

0 188

Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz negativ pentru reinvestirea Codrutei Kovesi in functia de procuror general. Avizul CSM este unul consultativ iar presedintele Basescu urmeaza sa ia o decizie privind numirea. Cinci membri ai Sectiei pentru procurori din cadrul CSM au votat impotriva avizarii, iar unul pentru.
Ministrul Justitiei a sustinut joi, in cadrul sedintei Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, ca este nevoie de „un procuror decis si curajos”, solicitand CSM aviz favorabil pentru reinvestirea in functie a Laurei Kovesi.
Totusi, presedintele Basescu i-a reprosat, la inceputul lunii, lui Kovesi modul in care procurorii au instrumentat dosarul Revolutiei, in timpul unei discutii intre seful statului cu reprezentantii revolutionarilor si cu fostul procuror militar Dan Voinea.
Ministrul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti, Catalin Predoiu, a semnat miercuri propunerea de reinvestire a Laurei Codruta Kovesi in functia de Procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.
Potrivit procedurii, numirea Procurorului General se face de catre Presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii. Conform prevederilor legale, mandatul Procurorului General este de trei ani, iar acesta poate fi reinvestit o singura data.

Laura Codruta Kovesi a fost numita Procuror General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie in data de 2 octombrie 2006, prin decret al presedintelui Traian Basescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.