Regulamentul de transfer s-a modificat in Educatie

Regulamentul de transfer s-a modificat in Educatie

0 101
De anul acesta, elevii se pot transfera mai usor de la o unitate de invatamant la alta. Dupa ce regulamentul de transfer a fost modificat printr-un ordin al ministrului Educatiei, elevii au nevoie doar de acordul scolii la care se muta si doar un aviz consultativ al celei de la care pleaca.
Profesorii, in schimb, pot ramane la catedre inca 3 ani peste varsta de pensionare.
Ministerul Educatiei a decis inca de anul trecut sa simplifice procedura prin care elevii unei institutii de invatamant se pot transfera la alta unitate.
Prin ordinul  6152/2012 a fost modificat regulamentul de transfer care preveda ca elevii au nevoie  doar de un aviz consultativ al scolii de la care se transfera si acordul unitatii in care elevul accede, al carei regulament intern aeste singurul care conteaza, spune Ariana Oana Bucur, inspector general ISJ Brasov.
Legea educatiei are prevederi noi si pentru pensionarii din universitati. Acestia pot ramane la catedra daca Senatul universitar admite acest lucru. Seniorii vor trebui in schimb sa renunte la pensia care le revine in mod legal. Si profesorii pensionari din scoli au parte de beneficii. Modificari sunt si in cazul profesorilor care au urmat studii universitare de lunga durata, care pot beneficia de creditele transferabile.
Prin planul de scolarizare pe anul 2013, inspectoratele scolar urmaresc sa cuprinda absolventii claselor a VIII-a la licee si sa pastreze clasele pregatitoare la gradinite.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.