Reduceri in magazinele din Brasov din 15 ianuarie

Reduceri in magazinele din Brasov din 15 ianuarie

0 80

Se apropie sezonul de reduceri.
Desi unele magazine au inceput deja sa faca reduceri si diverse promotii pentru marfa din stoc, sezonul reducerilor incepe, oficial, de pe data de 15 ianuarie si se incheie pe 15 aprilie.
In acest interval de timp, comerciantii pot stabili la alegere, o perioada de 45 de zile in care pot efectua reduceri de pret la produsele a caror desfacere are caracter sezonier, respectiv sunt destinate sezonului toamna-iarna, cu conditia sa respecte reglementarile legale in vigoare.
„Pana in prezent, la Primaria Brasov au fost depuse 16 notificari pentru soldare“, a spus Sorin Toarcea, purtator de cuvant al Primariei Brasov.
Vanzarea de soldare este orice vanzare care, printr-o reducere de preturi, are ca efect comercializarea accelerata a stocului de marfuri sezoniere dintr-o structura cu amanuntul. Comerciantii au obligatia sa notifice la Primaria Brasov perioada in care efectueaza vanzarile de soldare, cu cel putin 15 zile inainte de inceperea operatiunilor.
Anuntul de reducere de pret, exprimata in valoare absoluta sau in procent, trebuie sa fie vizibil, lizibil si fara echivoc, pentru fiecare produs sau grupa de produse identice, fie prin mentionarea noului pret langa pretul anterior, barat, fie prin mentiunile „pret nou“, „pret vechi“ langa sumele corespunzatoare, fie prin mentionarea procentului de reducere si a pretului nou care apare langa pretul anterior, barat.
Vanzarile promotionale nu trebuie notificate la Primaria Brasov, deoarece nu sunt considerate reduceri de preturi. Pentru ca o vanzare sa fie considerata promotie trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa se refere la produse vandute in mod curent si sa fie disponibile sau reaproviozionabile; sa nu tinda la o vanzare accelerata a unui stoc de marfuri pe care comerciantul nu il va mai reaproviziona; produsele promovate trebuie sa existe la vanzare pe durata intregii perioade anuntate a vanzarilor promotionale, in caz contrar, consumatorii sa fie informati ca oferta este valabila numai in limita stocului disponibil; vanzarile sa se faca la pret redus, dar nu in pierdere.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.