Record stabilit cu succes

Record stabilit cu succes

0 85

Ieri, copiii elevi brasoveni au terminat de scris cea mai lunga si lata scrisoare adresata vreodata lui Mos Craciun la „barlogul” acestuia din Rovanieni – Finlanda. Elevii care au cerut lui Mos Craciun in mod special apararea padurilor si folosirea de alte simboluri pentru sarbatoarea nasterii Domnului, in locul taierii de brazi, au varste intre 8 – 14 ani.
Prima tentativa de a scrie o asemenea scrisoare a avut loc in SUA, insa nu a fost omologata, deoarece ea nu avea decat vreo 30 m.
Si la Brasov, initial, se planuise o lungime de doar 200 m, cu o participare a numai 1.000 de elevi. Pana la urma au iesit 417,80 m, din care scrisi efectiv 413,8o m, cu o latime de 37 m (puse fasiile de rola una langa alta), cu participarea a nu mai putin de 2.110 copii.
Ieri, reprezentantii World Record Academy au masurat scrisoare si au omologat-o, eliberand in acest sens si un certificat.
De expedierea scrisorii spre Rovanieni se ocupa Posta Romana, prin curieratul rapid.
Tot la Rovanieni vor pleca si doi dintre participantii la compunerea scrisorii, stabiliti prin tragere la sorti. Excursia va avea loc intre 27 – 30 decembrie.
Uite ca se pot face si lucruri bune prin scoli, prin asemenea actiuni copiii fiind educati, ca in cazul de fata, spre protejarea naturii si mediului. Pacat insa ca Brasovul a ajuns sa se faleasca doar cu asemenea recorduri – cum a fost si cel de anul trecut, cu cea mai mare tocana de cartofi – si si-a pierdut din faima activitatilor mult mai necesare societatii, activitati in domeniul industrial, al sportului,al turismului, cunoscute pana nu demult ca existente cu plusuri in orasul si judetul nostru.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.