Reactie de prefect

Reactie de prefect

0 64

Nici nu si-a obisnuit bine fundul gras cu fotoliul prefectural, ca Ion Gontea a si inceput sa-si demonstreze talente colerice de cioban in fata ursului.
Ce circ face prefectul inauntrul cladirii Prefecturii, cand da cu dracii de pamant, nu stiu, dar am asistat la o reprezentatie de teatru foarte scurt, insa energic, zilele trecute, cand prefectul, angajat apolitic al Statului Roman si mergand la orele de program in costum portocaliu – culoarea maioului indicand totusi oarece putreziciune – s-a simtit intepat in inima de doua ace politice: Botorog si ziarul ‘Brasovul tau’.
Pe Gheorghe Botorog il stie mai toata lumea din Brasov, si stie si de ce si impotriva cui demonstreaza. Iar ‘Brasovul tau’ se stie, fara sa fii initiat, din ce parte musca. Eu voi incerca sa va prezint doar spectacolul de alaltaieri, urmand sa hotarati dumneavoastra cine a fost clovnul.
Alaltaieri s-a dus si Ion Gontea, ca tot omul, la munca. Numai ca l-a zarit pe Botorog, in coltul de Prefectura repartizat lui, cu ziarul sus-amintit pus la vedere. Prefectului Ion Gontea – Portocala au inceput sa-i tzasneasca raze laser pe ochi (flacarile sunt perimate) si pucioasa pe nas, care i-au ordonat unui comunitar de caraule prin zona: „Du-te si ia-i dracului ‘Brasovul tau’ lui Botorog!”
Dar Botorog, de cand tot protesteaza, s-a mai scolit si el in stiinte juridice si a replicat: „Lasa-l, ma, acolo! E material de protest, asa cum isi pun si sindicalistii pancardele pe aici, pe zid, asa pun si eu ziarul! Daca il iei, iese scandal, ma duc in celula cu Gontea de gat, sa stii!”
Gardianul , care stia ca nu prea are temei legal sa ia „materialul de protest”, a renuntat si a plecat de acolo, reluandu-si meditatia cum sa-si imparta leafa intre cei patru membri ai familiei si evitand astfel elegant sa se mai puna cu doi nebuni.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.