Reabilitarea drumurilor judetene poate incepe. Contractul a fost semnat

Reabilitarea drumurilor judetene poate incepe. Contractul a fost semnat

0 185

Marti, s-a semnat contractul de realizare a lucrarilor de reabilitare a drumurilor judetene intre Consiliul Judetean Brasov si compania care va executa lucrarile de constructie, franceza Colas.


Lucrarile vor fi finantate printr-un credit obtinut de la BERD in valoare de 15 milioane euro, costul total al proiectului ridicandu-se la 21 de milioane de euro. Din intreaga suma, CJ Brasov va contribui cu aproximativ 5 milioane de euro.


Firma franceza va executa lucrarile in colaborare cu compania romaneasca Suricam. Din cele 21 milioane de euro, 16,8 milioane sunt destinate pentru efectuarea lucrarilor propriu-zise, iar trei milioane de euro pentru intretinere.


Potrivit contractului, vor fi reabilitati 59,1 kilometri de drum judetean care se intind pe trei sectoare. Primul sector identificat pentru aceste lucrari este DJ 103, sectiunea Brasov – iesire spre judetul Covasna, pe o lungime de 13,7 killometri. Al doilea sector – DJ 103 A, sectiunea Brasov – Tarlungeni – Zizin, de 10,7 kilometri. Iar al treilea, care presupune si cele mai ample lucrari – DJ 112 A Harman – Vulcan – Rasnov, 34,7 kilometri.


Prevederile contractuale contin si obligatia, din partea firmei franceze, de intretinere a drumurilor reabilitate, precum si intretinerea curenta si periodica a aproximativ 200 de kilometri de drumuri asfaltate pe baza unei liste de tarife, cu plata raportata la volumul de lucrari.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.