Reabilitare zona Lacului Noua

Reabilitare zona Lacului Noua

0 242

Brasovul incearca sa devina un oras European si prin prisma “infrastructurii” turistice. In acest sens, Primaria a anuntat, prin vocea vice-primarului Adrian Gabor, ca municipalitatea a initiat un proiect de reabilitare a zonei lacului din Noua. Proiectul prevede ca, in cel mai scurt timp posibil, sa se incheie un parteneriat public-privat, luciul apei sa fie curatat, debarcaderul redeschis si chiar construit un restaurant pe insula din mijlocul lacului.
Acest demers vine dupa ce de ani buni se tot incearca ca zona respectiva sa intre in circuitul turistic al orasului, faptul ca Gradina Zoologica este in zona reprezentand un atu. Singurele lucruri bune in zona au fost facute in preajma campaniilor electorale, atunci cand locuitorii din zona s-au trezit cu banci proaspat vopsite si cu gunoaiele adunate sau, cel putin, ascunse bine. O alta tentativa nereusita a fost proiectul de curatare a lacului de namol, fiindca exista pericolul colmatarii complete. Actiunea a avut ca rezultat un lac la fel de noroios dar cateva strazi murdarite complet. Anii au trecut si lacul Noua a devenit groapa de gunoi a cartierului care-i poarta numele.
Dupa numeroasele tentative esuate, primaria s-a decis sa ia taurul de coarne si sa faca ceva cu adevarat benefic pentru zona. Referitor la acest proiect, viceprimarul Adrian Gabor a declarat in presa brasoveana: „Am inceput de cateva saptamani curatenia in jurul lacului si pe malurile acestuia. Au fost revopsite bancile si inlocuite cele distruse. In perioada urmatoare vrem sa extindem in jurul lacului reteaua de iluminat public, pentru ca agentii Politiei Comunitare sa poata veghea zona. Zilele trecute am terminat si lucrarile de reparatie a podului care leaga unul dintre maluri de insula din mijloc”. Mai mult, in urma unui parteneriat public-privat, pe care Primaria Brasov il va incheia, se doreste ca zona sa fie reabilitata complet si sa se construiasca anumite obiective de atractie turistica. Astfel, potrivit edilului, ar putea ca debarcaderul sa fie renovat si redeschis, iar pe insula sa fie construit un restaurant.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.