Rata infectărilor cu Covid urcă vertiginos la Brașov

Rata infectărilor cu Covid urcă vertiginos la Brașov

1 49

DSP-ul brașovean a comunicat ieri cifre alarmante de infectare cu Covid, în situația în care nu a început încă sezonul turistic de iarnă. Astfel în municipiu avem o rată de infectare de 9,34 la mia de locuitori, iar în județ de 7,3 la mie. Practic în județ suntem foarte aproape de cifra de 5000 decazuri iar, în Brașov de 3000 de cazuri, cu 15 morți de Covid raportați ieri de CJSU.
Localitățile din jurul Brașovului, Cristian, Hărman și Sînpetru sunt și ele afectate grav, cu peste 9 la mie, întrucât mulți locuitori ai acestor comune lucrează în Brașov.
Autoritățile județene nu au nicio explicație pentru recrudescența infectărilor în urbea noastră, deși nu există controale stradale pentru verificarea mărurilor medicale de protecție, sau chiar în autobuze, unde posibiliatea de infectare este mare.
Acest aspect se petrece și datorită eliminării Brașovului de pe lista de localități premiate de Cîțu la rectificare, fapt pentru care primarul Coliban a decis să nu se mai intereseze dacă în spațiile publice deschise, în localuri și în autobuzele RATBv, se mai respectă măsurile de siguranță anticovidice.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.