RAR: A fost lansată aplicația prin care poți afla istoricul unui autoturism

RAR: A fost lansată aplicația prin care poți afla istoricul unui autoturism

0 132

Persoanele care intenţionează să cumpere o maşină rulată deja, înmatriculată în România, pot verifica kilometrajul, starea Inspecţiei Tehnice Periodice sau norma de poluare cu ajutorul unei aplicaţii lansate, astăzi, de Registrul Auto Român.

Programul numit „Istoric Vehicul” este gratuit, poate fi accesat pe site-ul instituţiei, iar în curând va conţine date şi despre eventualele daune ale maşinii, a explicat directorul general al Registrului Auto Român, George Dincă.

George Dincă: „Am luat această decizie pentru a putea preveni eventualele în fraudă privind kilometrajul. Noi vom da istoricul kilometrajului în cadrul acestei aplicații.

alex-lancuzov

Mai urmează în partea a doua o completare la această aplicație, contra cost, privind daunele. În primul rând trebuie să știm seria de șasiu la vehiculului, din cartea de identitate a vehiculului sau din talon.
Aceste date despre vehicul sunt disponibile doar pentru vehicule care au trecut cel puțin o dată pe la Registrul Auto Român sau pe la o stație de Inspecție Tehnică Periodică, adică cele înmatriculate în România”.

De la eliminarea timbrului de mediu, în 2017, în România au intrat peste un milion de autovehicule rulate din import.
De la punere în funcție a site-lui (joi, 21 martie) au fost înregistrate peste 500.000 de accesări. Atenție nu se poate intra pe site de mai mult de șase ori intr-o zi.
Se va introduce și informații despre daune, dar acestea vor fi contra cost.
Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.