Raportul dintre venituri si cheltuieli e stricat

Raportul dintre venituri si cheltuieli e stricat

0 106

Adrian Vasilescu consilier al guvernatorului BNR, Mugur Isarescu a declarat la TVR 1 ca recesiunea, in Romania e tinuta in joc si de amputarea cu 25% a salariilor din mediul bugetar. Vorbind despre buget, consilierul BNR a apreciat ca de la BNR, in acest moment „nu se vede un buget de austeritate, ci de ajustare” si ca „raportul dintre venituri si cheltuieli este stricat”, cheltuielile avand cerinte nemasurate.
Adrian Vasilescu a admis ca exista o legatura intre scaderea veniturilor bugetare si piata bancara, deoarece „salariatii bugetari au fost preferatii bancilor”.
„Deoarece statutul de salariat era stabil, la fel ca si salariul, ei au fost primii alesi. In conditiile de acum, normal ca factura pentru banci se incarca”, a declarat Vasilescu.
Referitor la un nou acord cu FMI, consilierul BNR considera ca acesta s-ar putea sa mai dureze, „pentru ca pe 20 ianuarie vor incepe discutiile pentru un nou acord cu criteriu de performanta economic”.
„Unii oameni politici nu inteleg, altii nu vor sa inteleaga. Cum sa critici un acord cu FMI care iti da un imprumut cu 3%? Banii sunt din ce in ce mai putini si mai scumpi. Iti cere in schimb criterii de performanta, adica sa-ti rezolvi lucrurile la tine acasa”, a spus Vasilescu.
Consilierul BNR a precizat ca exista nevoia unui nou acord, pentru ca din pacate Romania nu reuseste sa se disciplineze.
“E o cantitate imensa in dezbaterea publica de energie negativa si intotdeauna exista explicatia ca trebuie spus adevarul”, a adaugat Vasilescu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.