Punctele de sacrificare a mieilor, in vizorul autoritatilor

Punctele de sacrificare a mieilor, in vizorul autoritatilor

0 69

Prin Ordinul Prefectului Adriana Dontu, in data de 17 martie 2008 a fost constituita Comisia mixta pentru asigurarea sanatatii populatiei in perioada premergatoare si in timpul Sarbatorilor Pascale. Din comisie fac parte reprezentanti ai Directiei Sanitar Veterinara si Pentru Siguranta Alimentelor, Oficiului pentru Protectia Consumatorilor, Autoritatii pentru Sanatate Publica, Garda Financiara, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Inspectoratul Judetean de Politie.
In intreg judetul se afla pe teren 6 comisii impartite pe zone: Municipiul Brasov, Zona Brasov (Codlea, Bod, Feldioara, Ghimbav, Halchiu, Maierus, Sanpetru, Crizbav), Zona Predeal-Sacele, Zona Rasnov, Zona Fagaras, Zona Rupea. Tematica de control cuprinde legalitatea functionarii pietelor, modul de respectare a normelor sanitar-veterinare referitoare la comercializarea produselor alimentare, a normelor igienico-sanitare si a celor privind protectia consumatorilor.

11 puncte autorizate de sacrificare a mieilor
Marti, 22 aprilie, Prefectul Judetului Brasov Adriana Dontu a vizitat unul dintre punctele de sacrificare miei de la Harman pentru a verifica alaturi de reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare daca sunt respectate toate normele igienice, sanitare si veterinare pentru taierea mieilor. In punctul de sacrificare de la Harman se preconizeaza ca vor fi sacrificati in jur de 50 de miei pe zi care apoi vor fi adusi la comercializare in pietele brasovene. La nivelul judetului Brasov functioneaza 11 puncte de sacrificare a mieilor autorizate sanitar-veterinar si distribuite in asa fel incat sa acopere intreg teritoriul administrativ al judetului. Aceste puncte de sacrificare a mieilor vor functiona numai in perioada 20-30 aprilie 2008. Carnea si organele de miel sunt admise pentru consumul public numai daca sunt insotite de un certificat de sanatate publica veterinara si poarta marca de sanatate.

„Un Paste linistit, cu produse de calitate”
Marcarea carnii de miel se face cu o stampila de forma rotunda, care cuprinde urmatoarele informatii: in partea superioara: numele tarii – ROMANIA, in centru: codul judetului urmat, fara intrerupere, de numarul de autorizare veterinara al unitatii. Imediat dupa aceasta, este inscris numarul de identificare al medicului veterinar oficial care a efectuat inspectia carnii, in partea inferioara: CONTROLAT SANITAR VETERINAR.
De asemenea Prefectul Judetului Brasov Adriana Dontu, s-a deplasat si in Piata Tractorul. Aici inspectorii de la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor si medicii veterinari de la Directia Sanitar Veterinara au verificat spatiul amenajat pentru comercializarea carnii de miel dar si una dintre alimentarele din piata. Controalele vor continua si in perioada urmatoare in intreg judetul.
„In aceasta perioada vom intensifica actiunile de control atat in Municipiul Brasov cat si in judet. Vor fi verificate produsele specifice perioadei precum carnea de miel sau ouale, alte produse dar si spatiile de cazare, restaurantele. Vrem sa ne asiguram ca brasovenii dar si turistii care ne vor vizita judetul, vor avea parte de un Paste linistit, cu produse de calitate”, a spus prefectul de Brasov, Adriana Dontu.

L.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.