Pugilistul roman Lucian Bute o noua victorie

Pugilistul roman Lucian Bute o noua victorie

0 75

?


Lucian Bute, campion mondial la versiunea IBF, a promis victoria in meciul impotriva americanului William Joppy si a obtinut-o!


Partida dintre cei doi pugilisti s-a disputat azi, 1 martie, la Bell Center din Montreal. Miza jocului a fost Centura IBF pe care boxerul nostru a castigat-o cu multe sacrificii, in toamna lui 2007.


Practic, prin aceasta victorie, boxerul si-a facut un mare cadou cu ocazia implinirii a 28 de ani, cu o zi inainte de meci pe … pe 28 februarie.


Declaratia, de dupa meci, transmisa tuturor romanilor de catre galatean, prin intermediul postului de Radio Romania Actualitati: „…dedic aceasta victorie tuturor femeilor din Romania, mamei mele si surorilor mele”.


?


Repriza a 10-a !


Dincolo de centura pusa in joc, ce doi boxeri au luptat pentru o miza substantiala – un milion de dolari, din care 30% ai challengerului.


Conform traditiei, la fiecare meci pe care l-a disputat pana acum, Lucian Bute a intrat in ring infasurat in steagul Romaniei.


Comentariul in direct al partidei a putut fi urmarit (ascultat) pe Radio Romania Actualitati, transmis in direct de catre Adrian Fetecau. Meciul nu a fost ?transmis de nici un post de televiziune din Romania din cauza costurilor ridicate.


Toti am sperat ca Bute sa faca un meci de zile mari si sa continue in cariera sa in acelasi ritm de pana acum si asa s-a intamplat.


A fost o victorie care nu a fost pusa la indoiala nici un moment. Bute fiind unul dintre putinii oameni, putinii romani, care aduce cu adevarat cinste tarii noastre si o clipa de bucurie tuturor concetatenilor lui. Inainte de meci s-a intonat imnul Statelor Unite, Imnul Romaniei si cel al Canadei. De cate ori se pot asculta in lumea de azi toate aceste trei imnuri nationale deodata, (Romania, alaturi de Canada si SUA! Extraordinar!) asa cum s-au ascultat in aceasta dimineata in intreaga lume?


Cu o strategie de abordare a meciului extrem de bine pusa la punct, boxerul nostru l-a tinut „departe” in permanenta, pe americanul Joppy. Dupa mai multe reprize castigate de roman a urmat repriza a zece-a. Joppy face din nou cunostinta cu podeua (a mai poposit aici si in repriza a noua) si a ajuns sa fie numarat.


Inca o serie de lovituri a lui Bute si meciul se inchide prin KO tehnic.
Bute a adunat 21 de victorii, 17 prin KO, si nici o infrangere detinand centura IBF din 19 octombrie 2007 (atunci cand a trecut de columbianul Alejandro Berrio prin KO tehnic in repriza a 11-a).
Azi, Bute a reusit sa isi pastreze titlul mondial la IBF, invingandu-l pe W. Joppy prin KO tehnic, incasand o „prima” de joc de cca. 700.000 $.


Felicitari romanului Bute!


?


?


COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.