PSD trece la negocieri cu ACD, Pactului National pe Educatie si...

PSD trece la negocieri cu ACD,
Pactului National pe Educatie si modificarea Constitutiei

0 92

Presedintele PSD, Victor Ponta, a fost mandatat luni de Biroul Permanent National sa discute cu Alianta de Centru Dreapta (ACD) situatia privind Pactul National pe Educatie si modificarea Constitutiei, scrie Agerpres.

Liderul social-democratilor a aratat ca actul normativ privind Educatia este unul prost din mai multe puncte de vedere, enumerand printre probleme reducerea gradului de finantare si politizarea.
„Este foarte clar ca acest Pact (n.r. – privind educatia) a fost incalcat de presedintele Traian Basescu si Guvernul Emil Boc prin adoptarea Legii Educatiei. E foarte clar ca nici noi nu mai putem fi membri in continuare la un pact care deja a fost denuntat si incalcat si trebuie sa construim impreuna un cadru legislativ, o oferta foarte clara pentru elevi, profesori, parintii elevilor, pentru sistemul de educatie”, a explicat Ponta.
In ceea ce priveste propunerile de modificare a legii fundamentale, el a aratat ca impreuna cu vicepresedintele PSD Ioan Chelaru va discuta cu reprezentantii ACD despre un proiect comun, care sa priveasca „o reforma reala si nu doar elemente de imagine si demagogice, asa cum invoca, din cand in cand, presedintele Traian Basescu”.
Ponta a reamintit ca se implineste un an de la demersurile pe marginea modificarii Constitutiei si ca, pana in prezent, comisia parlamentara in acest sens nu s-a intrunit niciodata.
El a aratat ca PSD va solicita in continuare modificarea Constitutiei astfel incat migratia politica sa fie sanctionata din punct de vedere juridic.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.