PSD, rupt imobiliar intre Majestic si Coliba Haiducilor

PSD, rupt imobiliar intre Majestic si Coliba Haiducilor

0 105

Pana si numele locatiilor in care au ales sa se intalneasca in acest week-end grangurii PSD tradeaza specificul taberelor din care fac parte. Crema aristocratica a social-democratilor – Ion Iliescu, Adrian Nastase, Adrian Severin, Cristian Diaconescu – s-au reunit la Hotelul Majestic din Bucuresti. Nume cu rezonanta regala sau macar princiara, desi are in coada un sufix diminutival care isi rade parca de importanta glaciala si foarte formala a intrunirii la patru ace a maharilor pesedisti. Ca sa compenseze aluzia diminutivala a Majesticului, printre invitatii la reuniunea high-life a PSD s-a numarat si Miron Mitrea, posesorul unui fizic si al unui temperament distonant matahalos fata de manierele scrobite pe care le exhiba de regula colegii de partid invitati la discutii. De altfel, in acord cu convingerea sa ca partidul se poate dispensa de locomotiva Iliescu cata vreme poate fi tractat de camionul Mitrea, fostul sofer de basculanta a dat intaia manivela motorului propriei candidaturi pentru sefia partidului. Un impuls mecanic ce s-ar putea dovedi periculos de pripit, mai ales pe frigul asta crancen, cand motoarele se pun mai greu in miscare.
Cealalta tabara clar decupata din PSD s-a refugiat in muntii Brasovului, desi nu se stie bine cine a chemat pe cine. Chestionati de ziaristi, Mircea Geoana si Constantin Nita au da vina unul pe celalalt pentru organizarea intalnirii oarecum clandestine din Poiana Brasov, daca ne gandim ca a fost gazduita de Coliba Haiducilor. Unde Geoana si sefii + adjunctii organizatiilor judetene din tara au „ciugulit” aseara ceva la o discutie informala inaintea dezbaterilor de astazi, in cursul carora Geoana vrea sa testeze fidelitatea capilor teritoriali ai partidului. Cineva o fi remarcat – exclus sa fie Nita, nu e atat de subtil – ca reuniunea lor prea seamana a adunatura de proscrisi la Coliba Haiducilor, asa ca discutiile si coteriile de astazi vor avea loc la hotelul Royal. Care e, totusi, ceva mai aproape de Majestic decat locanta cu nume de lotri, desi conului Nita de la Brasov i-ar fi placut, cred, sa treaca in continuare drept tainuitor de fugari asupriti de gasca de la Centru, care nu-i lasa sa urce treptele carierei
In spatele denumirilor de locatii, pe participantii la discutii si urzeli ii tradeaza manierele. Desi aflat la Majestic, spatiu al rafinamentului inclusiv culinar, camionagiul Mitrea si-a infipt coltii candidaturii in beregata lui Geoana, asa cum plastic se exprima in urma cu ceva vreme. La Coliba Haiducilor, loc prielnic unor apucaturi rudimentar-barbatesti, delicatul Geoana doar a ciugulit ceva, ca si cand s-ar teme ca dumicatul candidaturii pentru un nou mandat i-ar putea sta in gat.
Si a mai zis ceva Geoana, incercand sa deturneze atentia presei de la importanta convocarii in Poiana Brasov a stabilor din teritoriu. Va fi un weekend relaxant, a spus subredul presedinte al PSD. Ultima cand s-a dus sa se relaxeze a fost la Vantu acasa.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.