PSD nu se poate decide cu privire la contracandidatul lui Basescu la...

PSD nu se poate decide cu privire la contracandidatul lui Basescu la prezidentiale

0 159

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, a declarat joi, la Realitatea TV, ca in PSD, in acest moment, nu exista conditii pentru desemnarea unui candidat la alegerile prezidentiale care sa blocheze obtinerea celui de-al doilea mandat de sef de stat de catre Traian Basescu.
Nastase a apreciat ca este foarte dificil de identificat conditiile de stabilire a unui contracandidat pentru Traian Basescu, avand in vedere coabitarea la guvernare dintre PSD si PDL.
Nastase a aratat, totodata, ca nici presedintele PSD, Mircea Geoana, nici el personal, nu au toate elementele pentru a lua o decizie in ceea ce priveste candidatul PSD pentru alegerile prezidentiale.
El a precizat ca va trebui luata o decizie in ceea ce priveste parcursul PSD pe viitor, avand de ales intre a ramane „o anexa a guvernarii” sau o linie proprie.
Nastase a spus ca, in ceea ce il priveste, candidatura sa la alegerile prezidentiale va depinde de ce fel de candidat va dori PSD sa desemneze, de ceea ce se va intampla cu guvernarea si, totodata, de modul in care PSD va trata alegerile prezidentiale – daca va decide sa le trateze la modul serios.
Potrivit lui Nastase, PSD va trebui sa vada, la Congres, daca va dori un candidat anti-Basescu sau nu si daca guvernarea va merge in paralel cu campania pentru alegerile prezidentiale.
Nastase a mai aratat ca alegerile prezidentiale vor fi castigate in turul secund, unde vor intra Traian Basescu si candidatul PSD, care va trebui, pentru a avea castig de cauza, sa contabilizeze sprijinul electoratului PSD, PNL si UDMR.
El a mai aratat ca exista posiblitatea ca in PSD sa apara un alt potential candidat la prezedentiale, in afara sa si a lui Mircea Geoana, si a precizat ca nu doreste ca in perioada urmatoare PSD sa fie prins in „dihotomia” Adrian Nastase – Mircea Geoana in ceea ce priveste decizia referitoare la candidatul la alegerile prezidentiale.
Nastase a mai apreciat ca, la alegerile prezidentiale, electoratul va fi impartit in doua: pro-Basescu si anti-Basescu, iar el ar fi un candidat anti-Basescu.
El a aratat ca nu ar candida ca independent, fiind convins ca, la nivel national, nu are sanse sa se „protejeze” si ca un experiment gen Oprescu-Primaria Capitalei nu ar avea sanse de reusita la nivel national, mai relateaza Mediafax.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.