PSD are un candidat pentru Cotroceni

PSD are un candidat pentru Cotroceni

0 143

Comitetul Executiv al PSD a votat in unanimitate candidatura lui Geoana pentru alegerile prezidentiale. Desi, conform statutului PSD, candidatul pentru alegerile prezidentiale este nominalizat in cadrul unui congres de catre delegatii social-democrati din toata tara, la insistentele si propunerile apropiatilor lui Geoana, s-a sarit peste aceasta etapaPresedintele CN al PSD, Adrian

Ce spune contradidatul despre Geoana
Nastase, a declarat, marti seara, la Antena 3, ca Mircea Geoana ar fi cel mai potrivit candidat al partidului pentru alegerile prezidentiale, apreciind ca, daca vrea sa castige, acesta trebuie sa nu lase senzatia ca exista vreun risc de „blat” cu Traian Basescu.
„Eu am spus la un moment dat ca as vrea sa candidez la alegerile prezidentiale. Dar am spus, in acelasi timp, ca sunt rezervat si ca nu am niciun fel de intentie sa candidez in conditiile in care PSD este la guvernare cu PDL. Ceea ce se intampla in aceasta perioada imi arata foarte clar ca, practic, o astfel de solutie, pentru mine cel putin, nu ar corespunde in niciun fel a ceea ce consider eu ca ar trebui sa fie un mesaj pentru o alternativa prezidentiala”, a spus Nastase, aratand ca nu doreste sa candideze in acest context.
El a adaugat ca, in contextul actual, tinand seama de cei interesati sa candideze din partea PSD, i se pare ca Mircea Geoana ar fi cel mai potrivit candidat.
Adrian Nastase a mentionat ca Mircea Geoana este si presedinte de partid, ca si alti posibili candidati.
Intrebat daca il va sprijini fara rezerve pe Mircea Geoana intr-o eventuala candidatura, Nastase a raspuns: „Da. Fara indoiala”.
El a opinat ca, daca Mircea Geoana vrea sa aiba sanse cu adevarat si sa castige alegerile, va trebui sa dea mesaje clare, neechivoce, sa nu lase senzatia ca exista nici cel mai mic risc de „blat” cu Traian Basescu.
Nastase considera ca Geoana trebuie sa intre in campanie. „Din acest moment, eu cred ca Mircea Geoana trebuie sa intre direct intr-o campanie de tip prezidential, care sa arate ca este o alternativa posibila, decenta, pentru ceea ce trebuie sa fie presedintele Romaniei”, a mentionat el.
Intrebat daca Mircea Geoana ar avea forta sa-l invinga in alegeri pe Traian Basescu, Nastase a spus ca liderul PSD va avea un sprijin „solid” din partea colegilor de partid. „Si, sunt convins, si din partea celor care, tot mai multi, vad ca Traian Basescu a reprezentat o paranteza de istorie pentru Romania si a dus Romania intr-o stare de piesa cu marionete in care toata lumea este nemultumita”, a adaugat el.
Adrian Nastase afirma, la inceputul lunii martie, ca este dispus sa candideze la Presedintie daca partidul il va desemna si ca nu si-ar da demisia din PSD pentru a candida din postura de independent la alegerile prezidentiale din acest an. „Nu voi candida decat in masura in care PSD ma va desemna pentru o astfel de candidatura”, spunea presedintele Consiliului National al PSD.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, saptamana trecuta, ca, in opinia sa, va exista al doilea tur al alegerilor prezidentiale, care se va disputa intre un candidat al PDL si unul al PSD.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.