Protestele pensionarilor

Protestele pensionarilor

0 168

Probabil exista destui care sa (se) intrebe: ce mai vor si fosilele astea? Uite ca nu vor multe, ci doar decenta.
Decenta la ce sa puna pe masa, decenta la ce sa imbrace, decenta la plasturii cu care sa-si acopere scrijeliturile tatuate de intamplarile vietii, decenta pe drumul ultimilor pasi pe lumea asta, in care multi au contribuit, fara vreo rasplata deosebita, ca societatea sa nu stea pe loc, in contextul in care cei ajunsi prin copacii puterii le intorc nonsalant spatele.
In acest timp, Constitutia este calcata in picioare ca la o sarba, de-a ajuns sa nu i se mai vada nici ultimul petic al fustei. Caci o privire a Constitutiei spune ca Statul este obligat sa asigure cetateanului un minim nivel de trai decent.
Si ceea ce nemultumeste poate cel mai mult este diferenta extrem de mare intre pensii, stabilite dupa legi strambe, incomplete, si favorizand tocmai pe cei fara merite, cu referire la multcontestatele pensii speciale.
Din aceste motive, dar si din multe altele, poate marunte, dar semanand cu grindina, pensionarii isi aduna ce puteri mai au prin oasele bantuite de reumatismul nedreptatilor la care sunt supuse si ce le mai permit malformatiile provocate de varsta si nu numai, si ies, pe 26 martie, in strada.
„Reprezentantii celor patru organizatii centrale de pensionari civili au luat hotararea de a iesi in strada in 26 martie”, declara Dumitru Cojanu, vicepresedintele Consiliului National al Persoanelor Varstnice din Romania.
Se va demonstra pentru marirea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut, asa cum prevede legea si cum s-au angajat guvernantii in timpul ultimei campanii electorale. Se va demonstra pentru elaborarea unei legi a pensiilor cu o metodologie unica de calcul, promisa si ramasa in oala nepusa pe foc. Aici se include si cererea de eliminare a pensiilor speciale, de care beneficiaza fostele lipitori ale societatii.

In acelasi timp vor iesi in strada mii de reprezentanti ai celor ce activeaza in sistemul bugetar, amenintand cu blocarea activitatii din sectorul public. Iese in strada Cartel Alfa si Sed Lex, pentru a combate nesimtirea si minciuna guvernantilor, si pentru a-si cere niste drepturi reale, nu din acelea de dupa visin, drepturi ce le sunt refuzate prin facaturi guvernamentale.
Aceasta sa fie oare prefata comediei intitulate „Anul electoral 2009”?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.