Proiect in parteneriat pentru localitati brasovene

Proiect in parteneriat pentru localitati brasovene

0 78

“Transparenta si buna guvernare in cheltuirea banilor publici in judetul Brasov”, iata recent lansatul proiect de finantare al Asociatiei pentru Parteneriat Comunitar, in parteneriat cu Consiliul Judetean.
Cuantumul proiectului este de 30.985 euro si vine de la Uniunea Europeana.
Dupa cum a fost dat publicitatii, scopul proiectului este consolidarea sprijinului societatii civile in lupta impotriva coruptiei si de crestere a nivelul de transparenta a 10 administratii publice locale din judetul Brasov in ce priveste procesul de stabilire a taxelor si impozitelor locale si cheltuirea banilor publici.
Obiectivele urmarite sunt realizarea unui website de informare privind domeniul finantelor publice locale, site denumit “Banul public”, si cresterea nivelului de implicare a cetatenilor din 10 orase in adoptarea bugetelor in concordanta cu strategiile locale ale comunitatilor prin organizarea de dezbateri publice.
Grupul de localitati pentru acest proiect va fi format din localitatile Brasov, Codlea, Sacele, Zarnesti, Rupea, Ghimbav, Rasnov, Predeal, Fagaras si Victoria.
Iata un lucru, cel putin in teorie, benefic pentru localitatile vizate si un pas de apropiere spre modul de lucru din tarile civilizate.
Vom vedea cat de transparenta va fi derularea Proiectului si rezultatele din aceste primarii in care cheltuiala banului public se va face doar in limitele legii si in interesul cetatenilor.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.