Programul pentru sanatatea populatiei va fi amanat

Programul pentru sanatatea populatiei va fi amanat

0 273

Mediatizatul program pe care l-a initiat Ministerul Sanatatii pentru sanatatea populatiei, si care trebuia sa inceapa la 1 ianuarie 2007, va fi amanat din cauza ca Parlamentul a decis ca programul sa se aprobe prin Hotarare de Guvern.


Potrivit ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, care a participat, la Brasov, la cea de a-XV-a Conferinta Nationala a Federatiei Sanitas, pentru ca Parlamentul considera ca nu este suficient ca acest program sa fie conceput doar prin Ordin al ministrului, va trebui sa se faca un nou program. „Vom analiza timpul necesar apoi vom spune ca incepem la 1 februarie, 1 martie sau 1 aprilie”, a explicat Nicolaescu. Ministrul sanatatii crede ca hotararea luata de Parlament este o slabiciune a puterii care „nu a dorit sa mai prelungeasca discutiile in lupta cu opozitia si a acceptat amendamentul Parlamentului”.


La intalnirea cu reprezentantii sindicatului Sanitas, ministrul Nicolaescu le-a dat asigurari sindicalistilor ca Ordonanta de urgenta care prevede cresterea salariilor cu 22% incepand cu 1 ianuarie 2007 va primi semnatura primului-ministru in primele zile ale anului viitor. „In cazul in care nu se va putea acorda aceasta majorare de la 1 ianuarie din cauza nesemnarii Ordonantei de urgenta la timp, vom gasi o forma de compensare, astfel incat majorarea de 22%, la nivelul anului 2007, sa nu sufere nici un fel de probleme”.


La randul lor, sindicalistii au avertizat ca daca majorarea de 22% nu se va aplica de la 1 ianuarie, vor declara greva generala.


Ministrul sanatatii le-a adresat reprezentantilor Sanitas rugamintea sa colaboreze cu noii manageri ai spitalelor si sa sesizeze problemele cu care se confrunta, deoarece „la minister vin zilnic zeci de sesizari care arata ca, in unele spitale, bolnavii sunt tratati necorespunzator”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.