Programul Fermierul II reloaded

Programul Fermierul II reloaded

0 87

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a lansat, la jumatatea lunii septembrie, Programul „Fermierul II”.
Programul „Fermierul” permite finantarea investitiilor realizate cu sprijin financiar nerambursabil prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR)/FEADR, dar si promovarea de sine statatoare a ideilor de afaceri. Conditiile creditelor ce pot fi obtinute prin programul acesta sunt: o dobanda de 6,5% pe o perioada de pana la 10 ani, cu o extindere a perioadei de gratie de pana la 5 ani, in functie de specificul fiecarui proiect.
„Sumele alocate pentru acest an sunt de 630 mililioane RON pentru proiectele ce apeleaza la finantarile nerambursabile ale FEADR si 30 milioane RON pentru creditarea beneficiarilor Programului Operational de Pescuit”, a mentionat Eugen Ticau, directorul Centrului Regional de Plati (CRPDRP 1).
Potentialii beneficiari ai noului program „Fermierul II” sunt cei care se incadreaza in reglementarile urmatoarelor masuri: Masura 121 – Modernizarea exploatatiilor agricole, pentru proiecte ce includ lucrari de constructii – montaj sau pentru achizitia de animale; Masura 123 – Cresterea valorii adaugate a produselor agricole si forestiere.
„Plafonul maxim al imprumutului acordat de Programul «Fermierul II» este de un milion euro/beneficiar, formele asociative putand insa beneficia de o valoare dubla – de pana la 2 milioane euro”, a adaugat Eugen Ticau.
Cei ce nu acceseaza finantari europene au la dispozitie, de asemenea, 100 milioane RON pentru dezvoltarea propriei afaceri.
Bancile selectate sa gestioneze fondurile Programului sunt: BCR, Bancpost, Carpatica, BRD-GSG, Raiffeisen Bank si CEC-Bank.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.