Programările pentru vaccinare anti Covid 19, din perioada 28 ianuarie – 15...

Programările pentru vaccinare anti Covid 19, din perioada 28 ianuarie – 15 februarie, se decalează cu zece zile, pentru cei care deservesc activități esențiale

0 41

Au apărut sincope legate de vaccinarea anti Covid 19, din cauza livrării unui număr mai mic de doze, decât cele contractate. Drept urmare, coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat, marți,că România are în prezent un deficit de 117.000 de doze de vaccin anti-Covid, aşa că, începând cu 28 ianuarie, se decalează cu zece zile toate persoanele programate pentru prima doză, care deservesc activități esențiale. Aceasta, pentru a nu afecta vaccinarea persoanelor de peste 65 de ani, a celor cu boli cronice sau a persoanelor care trebuie să primească doua a doua a vaccinului.

,,Avem un deficit de doze de 117.000 generat în mare parte pentru că în săptămâna 18 – 24 ianuarie am recepționat cu 51,3% mai puține doze decât trebuiau să fie alocate. Ca atare, soluția noastră pentru continuarea campaniei de vaccinare, fără să afectăm doza de rapel sau vaccinarea persoanelor cu boli cronice, a celor peste 65 de ani sau a celor din centre medico-sociale, din centrele de dializă sau a celor nedeplasabili, este ca începând cu 28 ianuarie să se reprogrameze cu zece zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza întâi, adică 35.000 de persoane programate pentru prima doză. Astfel, data de 28 ianuarie de programare se translatează cu 10 zile şi devine 8 februarie. Se menţine acelaşi ritm de vaccinare cu doza 1 pentru restul persoanelor programate. Se asigură doza de rapel pentru persoanele care au fost vaccinate până la acest moment„, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.