PROGNOZA METEO: Vreme se încălzeşte. Temperaturile vor ajunge luni până la 23/26...

PROGNOZA METEO: Vreme se încălzeşte. Temperaturile vor ajunge luni până la 23/26 de grade

0 112

Anunţul ANM pentru începutul săptămânii este unul îmbucurător. Începutul săptămânii vine cu temperaturi extrem de ridicate.

Cum va fi vremea luni
Vremea va fi deosebit de caldã în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice, estice şi centrale. Cerul, mai mult senin în prima parte a zilei, se va înnora treptat spre searã şi noaptea, mai ales în vestul, centrul şi nordul ţãrii. Va ploua, în general slab cantitativ, local în nord-vest şi izolat în rest. La munte, pe arii restrânse, vor predomina ploile şi, trecãtor, vor fi condiţii de polei.
Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane înalte şi, temporar, în est şi nord-vest.
Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 13 şi 23 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-est şi în sudul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse între 0 şi 9 grade. Dimineaţa şi noaptea, în zonele joase, vor fi condiţii de ceaţã.

Cum va fi vremea marţi
În ţară valorile termice vor fi în scãdere în majoritatea regiunilor, dar mai ales în nord şi nord-vest, însã vremea va fi în continuare mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã datã, chiar deosebit de caldã în sud şi sud-est. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul şi nordul ţãrii, unde temporar va ploua, iar în restul teritoriului înnorãrile vor fi temporare şi ploile se vor semnala pe arii restrânse, mai ales dupã-amiaza şi noaptea. La munte, în a doua parte a intervalului precipitaţiile vor fi mixte, iar trecãtor şi izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în extremitatea de sud-est. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 10 şi 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 şi 8 grade. Dimineaţa, izolat, vor fi condiţii de ceaţã.

Cum va fi vremea miercuri
Valorile termice vor continua sã scadã în majoritatea regiunilor, dar în cele sudice vremea va fi în continuare uşor mai caldã decât în mod obişnuit pentru aceastã datã. Cerul va fi variabil în nord-vestul teritoriului şi mai mult noros în rest. Va ploua temporar în sud-vestul, centrul şi nord-estul ţãrii şi pe arii restrânse în nord-vest şi sud-est.
La munte vor predomina ninsorile, iar spre searã şi noaptea, local în Moldova şi Transilvania, precipitaţiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 7 şi 15 grade, cu cele mai ridicate valori în sud şi sud-est, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 şi 8 grade.

Cum va fi vremea în restul săptămânii
JOI, VINERI si SAMBATA – Valorile termice vor fi în scãdere şi se vor apropia de cele climatologic specifice datei la începutul intervalului, când şi probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicatã, apoi vremea se va încãlzi.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.