Profesorul spagar de la Medicina a fost pus in libertate

Profesorul spagar de la Medicina a fost pus in libertate

0 91
Lazar Onisai, arestat in urma cu o luna  pentru luare de mita, nu va avea voie sa paraseasca localitatea, sa-si exercite profesia de cadru didactic universitar sau sa ia legatura cu studentii si profesorii de la Medicina. Peste 100 de studienti sunt programati la audieri.
Judecatorii Curtii de Apel Brasov au respins luni cererea procurorilor de prelungire a arestarii preventive a profesorului Lazar Onisai, pe care a inlocuit-o cu masura interzicerii parasirii localitatii.
Magistratii Curtii au dispus „masura obligarii de a nu parasi localitatea de domiciliu fara incuviintarea instantei, pe o durata de 30 de zile, incepind cu 11 martie pina in 9 aprilie inclusiv. Instanta mai impune inculpatului respectarea obligatiilor de a se supune cercetarii si de a nu folosi nicio categorie de arme. De asemenea, obliga inculpatul „ca pe durata masurii sa nu se apropie si sa nu ia legatura direct sau indirect cu niciunul dintre studentii si cadrele didactice ale Facultatii de Medicina Brasov si sa nu exercite profesia de cadru didactic universitar“.
29 de studenti au depus denunturi in cazul profesorului spagar, iar impotriva unora dintre ei procurorii Parchetului de pe linga Tribunalul Brasov ar putea incepe urmarirea penala pentru dare de mita. „Cercetarile in acest dosar sunt foarte complexe si impun audierea altor 100 de studenti. Profesorul Lazar Onisai a fost arestat preventiv in 11 februarie pentru luare de mita. Onisai a fost prins in flagrant in data de 8 februarie, cind a primit de la o politista sub acoperire, care s-a dat drept studenta in anul I, suma de 700 de lei pentru a fi promovata la examenul de anatomie-embriologie, din sesiunea din iarna. La perchezitie, in locuinta profesorului a fost gasita suma de 10.000 de lei si sute de inscrisuri cu numele unor studenti din anul I si al II-lea si cu mentiuni de subiecte de examene de la sesiunile din iarna si vara.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.