Profesorii din Brasov sunt plecati la Capitala

Profesorii din Brasov sunt plecati la Capitala

0 75

Aproximativ 300 de cadre didactice din judetul Brasov vor pleca maine spre capitala pentru a se alatura mitingului desfasurat sub sloganul „Salvati scoala romaneasca”.
„Din judetul nostru vor pleca cinci autocare cu dascali. Trei dintre acestea vor pleca din oras, iar celelalte doua din mediul rural. Suntem nemultumiti de reducerea salariala, conditiile de munca, lipsa unei reforme reale in invatamant, blocarea posturilor si multe altele”, a declarat Ligia Mara, presedinta sindicatului invatamintului preuniversitar „Diaconul Coresi” Brasov.
Presedintele Federatiei Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI), Aurel Cornea, a declarat duminica, intr-o conferinta de presa, ca peste 8.000 de profesori vor participa, marti, in Capitala, la un miting si un mars de protest, sub sloganul „Salvati scoala romaneasca”, cu ocazia „Zilei Mondiale a Educatiei”.
Mitingul va avea loc intre orele 11.00 si 12.30 in Piata Victoriei, dupa care profesorii nemultumiti se vor deplasa intr-un mars pe Calea Victoriei pana la Ministerul Muncii si cel al Educatiei, unde vor depune memorii cu revendicarile si solicitarile lor.
Sindicalistii cer salarii decente pentru personalul din educatie, coeficienti mai mari in grila din noua Lege de salarizare unitara si majorarea salariului minim la 750 de lei.
Acestia mai solicita adoptarea noii Legi a educatiei, care este blocata in Senat, dupa o dezbatere reala cu sindicatele, in Parlament, nu prin asumarea raspunderii Guvernului, asa cum a anuntat premierul Emil Boc. De asemenea, sindicalistii cer oprirea disponibilizarilor din invatamant.
Alte revendicari sunt reprezentate de respectarea conditiilor igienico-sanitare in toate scolile, transport scolar si manuale noi pentru toti elevii, modificarea programelor scolare, depolitizarea invatamantului si reducerea varstei de pensionare de 65 de ani propusa in legea pensiilor.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.