Prodlacta Brasov creeaza probleme financiare grecilor actionari

Prodlacta Brasov creeaza probleme financiare grecilor actionari

0 295
ProdLacta Brasov, detinuta in proportie de 23,45% de compania greaca Olympus Dairy Industry, dar si de ASMP Prodlacta (41,75% din actiuni) si statul roman prin AVAS (18,14%) a raportat in primele sase luni ale anului o scadere a cifrei de afaceri de aproape 4 ori fata de perioada similara a anului trecut, pana la 3,49 de milioane de lei, potrivit raportului financiar al companiei.
Vanzarile producatorului de lactate din Brasov au scazut cu 76%, de la o valoare de peste 13 milioane de lei, la 3 milioane de lei.
Producatorul grec de lactate Olympus Dairy Industry, proprietarul celei mai mari fabrici din Romania, are probleme financiare la ProdLacta, unde este al doilea cel mai mare actionar, informeaza Eonomica.net.
Capitalul propriu al societatii a scazut cu peste 4,5 milioane de lei, ca urmare a inregistrarii rezultatelor nefavorabile de la finele lui 2011, in timp ce datoriile ce trebuie platite pe termen scurt, de pana la un an, au crescut cu peste 2,4 milioane de lei, pana la 28,4 milioane de lei, "datorita lipsei de lichiditati si a neplatilor catre furnizori".
ProdLacta Brasov a intrat in insolventa in noiembrie 2011, iar luna aceasta actionarii au aprobat planul de reorganizare.  In timp ce situatia financiara de la ProdLacta Brasov nu este tocmai favorabila, cu vanzarile de iaurt grecesc Olympus se descurca bine.
Ilias Pliatsikas, director general adjunct al companiei estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de 45 de milioane de euro si mizeaza pe faptul ca vor inregistra profit, la doar un an de la inaugurarea fabricii de lactate de la Halchiu.
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.