Procurorul sef al DNA Brasov, Cornel David Deca, a fost demascat de...

Procurorul sef al DNA Brasov, Cornel David Deca, a fost demascat de către Curtea de Apel Brașov ca fiind un colaborator al SRI

0 293

Drept dovadă s-au adus actele pe care Cornel David Deca le-a semnat, consemneaza LUJU.Ro pe care le trimitea , la anumite intervale de timp, la structura județeană de informații, pe parcursul anului 2015.
Judecătorii CA Brașov au cerut sa li se prezinte care a fost implicarea serviciilor de informații in activitatea de urmărire penala în cadrul dosarului „Ferma Baneasa”.
SRI si Ministerul Public au fost nevoite, la ultimul termen al dosarului 345/64/2016, să declasifice corespondenta secretă purtată intre DNA Brașov si SRI si sa o trimită instanței.

„Documentele declasificate relevau lucruri extrem de grave, care riscau sa declanșeze un scandal international ținând cont de faptul ca în acest dosar în care rechizitoriul  a fost semnat de procurorul Cornel David Deca, 
alaturi de subalterna sa procuroarea Monica Munteanu, si confirmat personal de sefa DNA de atunci, Laura Codruta Kovesi. Aau fost pusi sub acuzare miliardarii israelieni Tal Silberstein si Benyamin Steinmetz, alaturi de printul Paul de Romania, omul de afaceri Remus Truica, jurnalistul Dan Andronic (directorul Evenimentului Zilei), avocatul Robert Rosu si alții”, conform luju.ro.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.