Primul proiect în parteneriat public-privat: Autostrada Ploieşti – Braşov!

Primul proiect în parteneriat public-privat: Autostrada Ploieşti – Braşov!

0 216
Anul 2018 hotărâtor pentru această investiție
Vă reamintim că pe data de 18 ianuarie 2018 la Bușteni, Ministerul Transporturilor a organizat prima dezbatere publică pe tema Termenilor de Referință pentru evaluarea impactului asupra mediului si impactului social. Atunci la dezbaterea publică, alături de delegația Ministerului Transporturilor condusă de Secretarul Stat Grigore Maria Magdalena si reprezentanții Băncii Mondiale, au participat Primarii si Președinții Consiliilor Județene de pe raza teritorială a viitoarei autostrăzi.
Intre timp s-a renunțat la conlucrarea cu BM și s-a optat, după modificările legislative, la varianta unui parteneriat public-privat.
Proiectul de autostradă Ploiești – Brașov este compus din două sectoare cu caracteristici de proiectare și construcție radical diferite: sectorul Ploiești – Comarnic (sector de câmpie și deal) respectiv Comarnic – Brașov (sector de deal și munte).
Lungimea totală a autostrăzii este de 110 km și are un cost total estimat (MPGT): 1565,4 mil euro. Managementul proiectului se va asigura printr-o structură a Ministerului Transportului. Astfel, pentru pregătirea și managementul proiectului s-a constituit o Echipă de Pregătirea Proiectului alcătuită din experți din cadrul Ministerului Transporturilor și din cadrul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.