Primul panou publicitar ECOlogic din lume

Primul panou publicitar ECOlogic din lume

0 156

Primul panou de reclame ecologic, ce functioneaza doar cu energie solara si eoliana, isi va face debutul in cea mai celebra piata din lume, Times Square, din New York.
Numit “Eco-Board”, panoul este produs de gigantul japonez Ricoh Company si cantareste 15.800 de kilograme si va fi alimentat de 16 turbine eoliene verticale si 64 de panouri solare, relateaza Reuters.
Producerea si instalarea panoului ecologic a costat aproximativ un milion de dolari.
Fata de celelalte panouri electronice din Times Square, Eco-Board nu va produce anual cele 18 tone de dioxid de carbon.
„Am vrut sa aratam ca poti folosi panourile publicatare si fara sa daunezi mediului inconjurator, asa ca ne-am hotarat sa incepem aceasta aventura in Times Square,” a spus Ron Potesky, reprezentantul Ricoh.
Turbinele eoliene vor produce 95 de procente din cantitatea de energie necesara pentru a alimenta panoul, care are o inaltime de 47 de picioare si o latime de 126 de picioare.
„La intersectia dintre strada 42 si bulevardul 7 bate foarte tare vantul. Asa ca ne asteptam ca panoul sa fie aprins 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana, alimentat mai mult de vant si putin de soare,” a spus Potesky.
Turbinele eoline au fost construite special pentru acest proiect de catre compania californiana PacWind, avand un sistem mult mai eficient decat turbinele obisnuite. „Produc mai multa energie, pentru ca se pot invarti pentru perioade mai lungi de timp. Cand alte turbine trebuie sa se opreasca din cauza vantului prea puternic, aceastea pot continua. Cu cat este mai puternic vantul, cu atat mai multa energie produc,” a spus Mary Watkins, CEO PacWind.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.